avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort rapid
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort rapid

Buna ziua,

As avea si eu o intrebare legata de procedura si anume:

- Daca eu si sotul meu dorim sa divortam de comun acord, ce anume trebuie sa facem? Unde mergem sa depunem cererea si este nevoie de avocat in acest caz sau putem face singuri acest demers? Mentionez ca nu avem copii minori (fetita noastra este majora).
- In ceea ce priveste partajul, eu doresc sa cedez ceea ce mi s-ar cuveni in favoarea fetitei; putem face noi insine o declaratie in care sa mentionez acest aspect si pe care sa o aducem in fata instantei la primul termen sau este nevoie de mai mult?
Dupa depunerea cererii de divort, la ce distanta se va da primul termen de judecata in cazul divortului prin acord comun al partilor?

Va multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: sally_daisy , utilizator 20:44, 12 Octombrie 2009
Mergeti impreuna cu sotul dvs. la Judecatoria din orasul unde ati avut ultimul domiciliu comun, cu o cerere simpla, prin care solicitati ca instanta sa dispuna desfacerea casatoriei dvs. prin acordul partilor, intrucat indepliniti conditiile prevazute de lege pentru asta: aveti mai mult de un an de la incheierea casatoriei si nu aveti copii minori. Termenul acordat de instanta este de doua luni, poate va razganditi in acest interval....
In ceea ce priveste partajul, nu puteti sa cedati partea dvs. care va revine din bunurile comune fetitei dvs., acest lucru se poate face ulterior prin alte forme, ex. vanzare cumparare.
Va multumesc pentru precizari d-na avocat. Totusi, nu doresc sa cer nimic din ceea ce mi s-ar cuveni dupa 20 ani de casatorie, cum pot face acest lucru in termeni legali? Sotul meu conditioneaza acordul divortului de acest aspect, iar eu doresc sa divortez foarte repede, ca urmare nu voi emite nici o pretentie asupra bunurilor comune.

Va multumesc..
Ar mai fi ceva, legat de necesitatea angajarii unui avocat. Putem face cererea singuri si cum anume? Exista vreun tipizat sau se face pur si simplu o cerere in termeni clasici?

Mutumiri anticipate..
Daca nu solicitati nimic din bunurile comune, la partaj incheiati o tranzactie in care toate bunurile vor fi trecute in lotul sotului, iar dvs. numai veti semna ca sunteti de acord cu aceasta imparteala a bunurilor. In aceasta situatie, daca sunteti conditionata de acest lucru, nu vad cum o sa-i mai vindeti partea dvs. fiicei.

Divortul prin acordul partilor nu necesita neaparat angajarea unui avocat, v-am spus ca trebuie sa mergeti impreuna la judecatorie cu o cerere in care spuneti ca: subsemnatii soti ...., solicitam desfacerea casatoriei noastre prin acord, intrucat sunt indeplinite conditiile prevazute de lege...
daca ii cedati sotului partea dvs, nu stiu daca el va fi la fel de generos cu fata voastra. Ea va mosteni averea lui ( ce mai ramane din ea)..
Consultati un avocat pana semnati o tranzactie

Alte discuții în legătură

Divort din vina ambelor part mi_chelle mi_chelle Buna ziua, Ma puteti lamuri si pe mine, va rog,in urmatoarea situatie? Avem 34 ani de casnicie,copii majori, sotul nu doreste divort prin acord. In ... (vezi toată discuția)
Divort anik233 anik233 buna ziua vreau neaparat sa divortez din cauza sotului meu alcoolic si violent in casnicie.avem aproape sase ani de casnicie,doi copii minori in varsta de 2 ... (vezi toată discuția)
Sfatuiti-ma cum sa divortez.completare alinacampean alinacampean Sunt casatorita in anul 2002 si am locuit impreuna cu sotul in Spania inca de la inceputul casatoriei noastre.Toate bunurile materiale le-am obtinut ... (vezi toată discuția)