Si as incepe cu exercitiul de sinceritate propus de asaofi: i-as spune copilului ca din pacate situatia sta asa, pentru ca eu nu l-am obligat sa plece cu ta-su.
Cred ca ar trebui sa continuati cu exercitiul de sinceritate si sa ii spuneti ca e tatal pe care dumneavoastra l-ati ales, pe care l-ati iubit, pe care l-ati considerat bun si demn pentru cel mai important eveniment din viata dumneavoastra si pentru a fi jumatate din copil. Apoi povestiti copilului cum tatal ( implicit parte din el, din copil) e rau, prost, nesimtit si ca desigur, dumneavoastra nu aveti nimic impotriva sa plece la hahalera.
Apoi puteti spune cu mana pe inima si linistita ca le incurajati relatia.
In cazul de fata rezidentul refuza sa primeasca lucrurile copilului. Cine apara drepturile acelui copil? Nimeni. Pentru ca realitatea este ca nu avem Protectia Copilului in Romania, doar niste angajati care frunzaresc niste dosare.
Ma uitam oripilat la cazul Dor Geta Popescu. Protectia Copilului a primit poze si a fost informata despre pericolul la care este expusa minora si doar a confirmat potentialul periculos si....gata. Acum tatal ei escaladeaza munti in continuare si nimeni nu este vinovat ca doi minori au fost dusi in mod intentionat in zona cu pericol clar de avalansa daca nu ma insel chiar fara casca. Oh, asa a fost destinul.
Pai sa va spun ceva, daca Protectia Copilului il chema pe domnul Popescu si pe sotie si ii ancheta si apoi ii informa ca data viitoare in care vor mai pune in pericol copii vor fi decazuti din drepturi, fetita aia nu-si mai lasa creierii pe munte. Cine a fost demis pentru impasibilitatea cu care s-a actionat?
Deci, ce sa ne mai miram ca nu se va intampla nimic doar pentru ca un copil are pensia alimentara aruncata. Nu se intampla nimic chiar daca il omori. Il duci iarna pe munte, il impingi si gata, te intorci fluierand si cu lacrimile siroi si ai scapat. Soarta. Daca nu a avut noroc?