avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata zile libere din CO la incheiere CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata zile libere din CO la incheiere CIM

Buna ziua. Mi-am dat demisia si am primit la lichidare o suma de bani pentru durata concediului de odihna aferent perioadei lucrate si neefectuat. Suma de bani la lichidare este calculata la salariul din 2017 (cand mi-am inaintat demisia) sau la salariul din 2015 din anul in care au ramas zilele neefectuate din CO? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:04, 26 Noiembrie 2017
Suma se calculează la salariul din ultimele 3 luni anterioare lunii în care ați incetat c.i.m.
Cornel Vasile a scris:

Suma se calculează la salariul din ultimele 3 luni anterioare lunii în care ați incetat c.i.m.

Multumesc frumos pentru informatie. In ultimele 3 luni anterioare incetarii CIM am fost in CIC, deci nu am beneficiat de salariu ci de indemnizatie crestere copil. Demisia mi-am dat-o la incheierea concediului de ingrijire copil. Cum se calculeaza in acest caz?
In acest caz, va trebui sa intre in calcul ultimele 3 luni dinaintea de intrarea in CCC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa solicit plata zilelor de concediu de odihna suplimentare ca si persoana cu dizabilitati? Melinda_Sz Melinda_Sz Maine urmeaza sa fac lichiderea la locul de munca si abia acum am aflat ca aveam dreptul la minim 3 zile de concediu de odihna suplimentar ca si persoana cu ... (vezi toată discuția)
Cum se platesc concediile de odihna neefectuate in cazul decesulului angajatului? Anastasia12 Anastasia12 Buna ziua! Ne confruntam deseori cu cazuri in care angajati aflati pe concediu de boala de cateva luni decedeaza sau vin si isi fac lichidarea in urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna Larisa-Lory Larisa-Lory Buna ziua, Sunt angajata cu contract pe perioada determinata, in prezent in concediu de crestere copil as dori sa stiu daca am dreptul ca la data la care imi ... (vezi toată discuția)