avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot sa solicit plata zilelor de concediu de odihna ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot sa solicit plata zilelor de concediu de odihna suplimentare ca si persoana cu dizabilitati?

Maine urmeaza sa fac lichiderea la locul de munca si abia acum am aflat ca aveam dreptul la minim 3 zile de concediu de odihna suplimentar ca si persoana cu dizabilitati. Daca maine mi se platesc zilele de concediu de odihna neefectuate cum pot sa solicit si plata acestor zile suplimentare?
Daca maine se face lichidarea, primesc si salariul pe luna iunie sau doar la data stabilita in regulamentul intern? Cum se calculeaza plata zilelor de concediu de odihna?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:27, 1 Iulie 2014
1. Legea prevede ca salariul se plateste la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.
Legea nu face distinctie in ceea ce priveste plata salariului in cazul incetarii raportului de munca...prin urmare, angajatorul este indreptatit sa va plateasca drepturile salariale aferente pana la data incetarii c.i.m. la data stabilita in c.i.m. pentru plata salariului.

2. Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.

Prin urmare, se calculeaza perioada de Co aferenta perioadei lucrate de la 01.01.2014 si pana la data incetarii c.i.m., iar zilele neefectuate se compenseaza in bani/
Multumesc. Si cum pot sa calculez cum se plateste o zi de Co neefectuat? deci, pot sa cer sa mi se plateasca si cele 3 zile suplimentare de Co ca si persoana cu dizabilitati potrivit Codului Muncii, chiar daca nu imi scrie in CM?
Calculul se face potrivit art.150 C.mun.
1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata zile de concediu ramase DanielMarian DanielMarian Am tot citit pe forum, stiu cum se calculeaza suma pe zi, dar am alte cateva intrebari. Am 22 de zile de concediu ramase (17 normale + 5 de la ... (vezi toată discuția)
Plata concediu neefectuat oanaiuliana oanaiuliana Buna ziua, Am fost angajata al unei companii din mai 2009 pana in 21 iulie 2013. La virarea ultimului salariu s-au achitat doar 19 zile de CO neefectuat, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de concediu si plata concediului de odihna popflorincozmin popflorincozmin Buna ziua 1.Va rog sa ma lamuriti in privinta indemnizatiei de concediu si plata concediului de odihna neefectuat. Angajatorul a incheiat cu angajatul un ... (vezi toată discuția)