avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate ataca o donatie cu uzul fruct viager,fara ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate ataca o donatie cu uzul fruct viager,fara drept de intretinere?

Buna,am o vecina de bloc foarte necajita. A crescut o fata abandonata de mica de mama ei,iar sotul dnei fiin medic la momentul acela ia facut act de donatie cu uzul fruct viager,fara drept de intretinere a dnei dupa moartea acestuia. Acum vecina este oropsita,ii fura banii.o ameninta si multe altele...si ii rade in fata ca nu poate sa i faca nimic nici sa-i strice actele. Cum ar trebui sa procedeze,mai ales ca se poate face dovada ca nu a dat nici un ban la acte,suma este fictiva,cea stipulata in contract.suma de 200 milioane acum 10 ani.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 09:41, 27 Noiembrie 2017
Pai, da, se poate ataca insa se poate ataca de catre un alt succesibil, spre exemplu daca defunctul are doi descendenti, si numai unuia dintre ei îi doneaza sau vinde deghizat sau îi vinde cu clauza de intretinere sau uzufruct, atunci celalalt poate ataca donatia (si, si atunci costurile sunt la fel, iar actul nu se desfiinteaza in totalitate, ci se regleaza doar anumite cotitati), dar aici in speta dvs este alta situatie, adica batrana impreuna cu sotul ei a dispus de imobil, in mod liber, constient si fara nicio constrangere, si practic, acum se razgandeste si vrea sa desfiinteze intr-un fel sau altul actul in totalitate, ceea ce este cu totul alta poveste juridica.
Acum, nici nu este clar al cui a fost imobilul si nici care a fost pozitia batranei la momentul intocmirii actelor si alte amanunte, si de aceea v-am si spus ca "pentru o justa parere mergeti cu dansa si cu actele pe care le are, la un jurist sa vada hartiile si sa discutati in concret".
Ultima modificare: Luni, 27 Noiembrie 2017
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare -cumpărare sau donație Dacus Dacus Buna ziua. Va rog sa ma ajutați cu situația de mai jos. Mama mea nu are niciun ajutor financiar inafara de ajutorul social dat de primărie si m-am oferit ... (vezi toată discuția)
Ingrijire batran vetx vetx am in ingrijire o doamna in varsta,care are un singur copil....doamna doreste sa-mi lase apartamentul in proprietate,avand in vedere ca fiul este f departe si ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere LucicaBuzea LucicaBuzea Buna ziua,matusa mea vrea sa imi faca un contract de intretinere,apartamentul ei ,urmand sa-mi ramana mie mostenire.Nu a fost casatorita si nu are copii,In ... (vezi toată discuția)