avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizita minor obstrucționat de mama
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizita minor obstrucționat de mama

Salutare,Cum pot demonstra în instanță ca mama nu respecta programul de vizita al tatălui fata de minora în condițiile în care aceasta este alienata de către aceasta și refuza vizita. As dori sa știu pașii concreți pe care trebuie sa.i fac înainte de a face plângerea penala. Mulțumesc
Ultima modificare: Miercuri, 29 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: asaofi , utilizator 22:08, 1 Decembrie 2017
Mulțumesc mult pentru raspuns, Tocmai ca doamna este o procesomanca inraita as vrea ca totul sa fie abordat perfect de la inceput si am nevoie de un avocat care sa mă descurce în aceasta problema. Am timp și cred ca efortul financiar pentru am recâștiga copilul ar merita .
Cu plangere penala nu aveti sanse decat daca demonstrati cu martori ca, in mod repetat, mama nu a prezentat copilul la ora de preluare.
Pentru refuzul copilului, apelati la un executor judecatoresc. Puteti sa va luati si un avocat pe parcursul executarii silite, onorarul acestuia intrand in cheltuiala de executare pe care o va achita mama. Totodata, executarea silita in aceste cazuri este o procedura complexa, care, foarte posibil, va necesita si procese civile.
Executarea se va realiza cf Art 910-913 CPC.
Ultima modificare: Vineri, 1 Decembrie 2017
asaofi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face sa fie respectata decizia judecatoreasca... Cluj2 Cluj2 Ce pot face dacă ,după divorț,soția nu lasă copilul minor sa vorbească la telefon cu mine,numai în prezenta ei,deși avem hotărâre definitiva în ceea ... (vezi toată discuția)
Executarea silita a minorilor CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ma interesează sa aflu relatări de la executarea silita referitor la modul în care s-a comportat executorul,dacă a fost chemata politia, dacă părintele ... (vezi toată discuția)
program de vizita minor, probleme vivian977 vivian977 La procesul de fond instanta solicita sa asculte minorul. La iesire minorul merge in bratele tatalui (domiciliul este la mama), ce fac in aceasta ... (vezi toată discuția)