avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Zgomote insuportabile din apartamentul de deasupra. ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Zgomote insuportabile din apartamentul de deasupra. Care sunt soluțiile?

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o solutie juridica/legala pentru a reduce zgomotele insuportabile din apartament care provin de la copilul de deasupra.
Sunt in aceasta situatie de ani buni. Ideea este ca acel copil care a tot crescut si acum are in jur de 70kg 1.6m si vreo 10 ani, are si niste probleme mentale (asa zice parintele-doar mama mai are, tatal era non stop beat si s-au despartit)
ZILNIC alearga, sare, tipa, mi se misca lustrele, nu va putesti imagina cum este. Ideea este ca asta se intampla si la orele 1..2..noaptea.
Doar dimineata este liniste, cat sa ma pregatesc de plecat la serviciu.
Care sunt solutiile? Am evitat sa chem politia, am zis ca suntem vecini, dar nu mai rezist in casa, rugati vecinul de deasupra sa alerge prin casa, sa urle, sa sara si la orele 1..2..noaptea, iar asta sa o faca fara oprire timp de cateva ore bune si imaginati-va senzatia zilnic.
Apreciez orice raspuns, orice solutie legala. Politia nu cred ca poate face ceva in situatia prezentata.
Exclus sa ma mut si vorba buna cu vecina.

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 30 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: laritzu , utilizator 10:08, 4 Decembrie 2017
@trandafir2, avand in vedere si bataile/tipetele suportate pana sa se desparta parintii si avand in vedere ca acest copil intelege foarte bine, pentru ca de fiecare data se potoleste cand i se spune, sustin ca este vorba de nesimtire din partea parintelui, care sta si fumeaza pe balcon sau se uita la tv toata ziua. Nu munceste (doar avem ajutor social) in loc sa se ocupe de copil, sa comunice cu el, sa il dea la un sport, sa mearga in parc, pentru a-si consuma energia, nu sa il tina in casa si sa il lase sa alerge fara sa se gandeasca la vecini.
Eu nu am o problema cu copilul, faptele lui se datoreaza educatiei precare. Dar consider normal ca astfel de parinti sa fie sanctionati, poate doar asa pot fi si ei la randul lor educati.
Daca parintele nu se ocupa de copil, daca nu-si face datoria de parinte, daca are un comportament inadecvat responsabilitatilor sale, atunci puteti sesiza DGASPC (si chiar politia sau Asociaţia Telefonul Copilului) si le aduceti la cunostinta faptele si imprejurarile respective.
Oricum, este important sa intelegeti ca la o reclamatie simpla adresata politiei cum ca tropaie copilul la ora 1.oo AM, politia nu va aplica amenda dat fiind situatia speciala a copilului.
Discutati amiabil cu vecinii si propuneti-le sa le izolati dumneavoastra podeaua pe banii dumneavoastra. Direct pe beton polistiren (sau burete tare), apoi OSB subtire, apoi polistiren (sau burete) ... si parchet sau ce au ei. Un sendvici moale-tare. Cu cat mai multe straturi subtiri din astea cu atat mai bine. Sau va mutati.
Ultima modificare: Vineri, 1 Decembrie 2017
GermanAlex, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chemati politia prin 112.Sanatatea dumneavoastra este mai importanta decat amabilitatile care nu va folosesc la nimic in momentul de fata. Va puteti folosi de urmatoarele:
Legea nr. 61/1991 - sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, republicata la 7 februarie 2014
Art. 2. - Constituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni:
25) tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma;
26) tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00 si 13,00-14,00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora;
Art. 3. - (1) Contraventiile prevazute la art. 2 se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
a) cu amenda de la 100 lei la 500 lei, cele prevazute la pct. 3), 4), 11), 14), 17), 18), 22), 31), 33) si 34);
b) cu amenda de la 200 lei la 1.000 lei, cele prevazute la pct. 1), 12), 16), 24), 25) si 28);
c) cu amenda de la 500 lei la 1.500 lei, cele prevazute la pct. 2), pct. 5)-7), pct. 8)-10), pct. 13), 15), 19), 20), 26), 27), 29) si pct. 32);

Va sfatuie sa renuntati la mila pana nu se rezolva.Aveti dreptul de a va simti bine acasa si dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apelare instanta vecini zgomotosi roxana75 roxana75 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in ceea ce priveste sansele de castig in apelarea in instanata a vecinilor zgomotosi care locuiesc deasupra ... (vezi toată discuția)
Linistea publica-limitari gabrielaguler gabrielaguler Buna ziua, Am un copil de 6 ani si dupa ce ne intoarcem de la gradinita/lucru (cel mai devreme ora 17:00 cand vremea nu permite sa ramanem inca 1-2 ore pe ... (vezi toată discuția)
Statut chirias/vecini galagiosi LPavel LPavel Buna ziua, locuiesc la bloc cu chirie iar papartamentul de deasupra mea este locuit tot de chiriasi. Acestia s-au mutut recent si au un copil de circa 5 ani. ... (vezi toată discuția)