avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plata jumatate suma din amenda
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plata jumatate suma din amenda

Salutare. La o amenda de tulburarea linistii publice, in rubrica 'contravenientul poate plati jumatate din valoarea amenzii in 48h',(ceva de genul), sunt barate toate campurile. Asta inseamna ca trebuie sa platesc toata suma? Am tot auzit ca orice amenda se poate plati jumatate in 24h....
Ultima modificare: Miercuri, 29 Noiembrie 2017
RaduGCimpian, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:18, 1 Februarie 2018
Buna seara, a.m si eu o intrebare, dupa terminare procesului judecatoresc, intr.un pv de contraventie, se mai poate plati in 48 de ore de la data instintari, va multumesc!

diana.irimin

Buna seara, a.m si eu o intrebare, dupa terminare procesului judecatoresc, intr.un pv de contraventie, se mai poate plati in 48 de ore de la data instintari judecatoresti, va multumesc!

Jumatate din minumul amenzii se poate plati numai in 48 ore de la comunicarea procesului verbal.
se plateste tot jumatate din amenda ....se suspenda termenul prin introducerea actiunii.... procesul verbal nu mai are valoare...ce ramane in picioare este hotararea judecatoreasca...
art. 2537 noul cod civil art. 118 oug 195,2002 art. 17 din decretul 167.din 1958... din momentul cand ai hotararea instantei in mana ai 48 de h la dispozitie .....actiunea initiala introdusa in max 2 zile de la primirea procesului verrbal suspenda termenul de 2 zile din procesul verbal de plata a amenzii. mai pe inteles ..curge un alt termen....

Ultima modificare: Joi, 1 Februarie 2018
ceki77, utilizator
ceki77 a scris:

art. 17 din decretul 167.din 1958...


Fara suparare, aveti cunostinta in ce an si ce secol ne aflam?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata amnezii rutiere in 48 de ore kid_vova kid_vova Am fost oprit de Politia Rutiera pentru nerespectarea culorii semaforului si neacordarea prioritatii la trecerea de pietoni, mi-a fost retinut permisul pentru ... (vezi toată discuția)
Amenda circulatie se poate plati jumatate in 48 de ore ? pisicoasa pisicoasa Am luat o amenda pentru ca am intors pe linia continua in cuantul de 540 lei si 6 puncte penalizare. Domnul agent de politie a uitat insa sa specifice ca pot ... (vezi toată discuția)
Executarea sanctiunii contraventionale a amenzii Imparatul Imparatul Daca nu am semnat PV de contraventie il primesc acasa, acesta fiindu-mi comunicat. Dupa ce mi-l comunica il contest la judecata. Daca pierd procesul verbal, ... (vezi toată discuția)