avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... polita de asigurare de viata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

polita de asigurare de viata

Buna ziua! Am un contract de credit incheiat pe o perioada de 5 ani, insotit de o polita de asigurare de viata pt beneficiarii de credite. Beneficiara creditului a decedat anul trecut, iar acum succesorii vor sa li se plateasca aceasta polita. Ce trebuie sa facem?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 22:09, 15 Octombrie 2009
Asta era la momentul incheierii politei de asigurare.
Ulterior,trebuia specificata suma cesionata in favoarea bancii...functie de creditul existent la acel moment.
Oricum,nu este corect fata de contractant.Formularea corecta era:indemnizatia de asigurare cesionata in favoarea bancii,in limita sumelor datorate de catre acesta.
De unde sa stie contractantul ce optiuni are?
Credeti ca acesta nu si-ar fi desemnat beneficiar pe suma excedenta?

Daca banca incaseaza indemnizatia integral poate fi imbogatire fara justa cauza.
Nefiind desemnat un alt beneficiar,mostenitorii legali ar trebui sa primeasa acea suma de bani.
Asiguratorul este in masura sa rezolve problema.
oana_i a scris:

In contract se precizează ca "drepturile cu titlu de despagubiri ce vor rezulta din politele de asigurare incheiate vor fi cesionate in favoarea CEC".


In care contract?
Cel de credit sau cel de asigurare?
J H a scris:

oana_i a scris:

In contract se precizează ca "drepturile cu titlu de despagubiri ce vor rezulta din politele de asigurare incheiate vor fi cesionate in favoarea CEC".


In care contract?
Cel de credit sau cel de asigurare?

Dupa formulare, mentiunea (la modul general) este facuta in contractul de credit.
@oana_i : Luati legatura cu asiguratorul , daca de la banca nu obtineti copia politei inclusiv conditiile de asigurare.Inca un amanunt: daca ratele de prima lunare ( de asigurare) sunt egale, rezulta ca suma asigurata este cea initiala si veti putea solicita despagubirea, din care banca va primi numai partea de acoperire a soldului neachitat.Oricum, avizarea pentru plata trebuie facuta la asigurator .
Ultima modificare: Marți, 13 Octombrie 2009
nucu$, utilizator
Pot vorbi in cunostinta de cauza, deoarece am avut si eu o problema asemanatoare, tot cu un credit de nevoi personale pe 5 ani.
Asigurarea a fost incheiata de banca, in momentul acordarii creditului, fara a negocia conditiile de acordare a despagubirilor. Si prevedea plata despagubirilor doar in cazul decesului titularului creditului intr-un accident de masina.
Decesul urmare a unei boli sau din accident poate fi acoperit prin polita de asigurare de viata.
Este pentru prima oara cand aud ca despagubirea in ceea ce priveste decesul din accident este limitata la cel de masina.
Accidentul este orice eveniment subit,provenit din afara,violent si produs fara vointa asiguratului.
Daca o anumita persoana doreste o asigurare cu acumulare,spre exemplu,poate solicita aceasta.
De asemenea,o polita de asigurare de viata existenta anterior contractarii creditului poate fi cesionata in favoarea bancii,in limitele sumei asigurate necesare.Banca discuta despre asiguratori agreati,dar zilele trecute un domn ne spunea cum a reusit sa isi rezolve problema cu banca,in legatura cu CASCO de la o societate "neagreata".
Problema este ca foarte putini oameni sunt interesati de asigurare,semneaza ce primesc,pentru a putea intra in posesia banilor de la banca.
Si mai exista situatii neclare:plateste banca prima de asigurare sau asiguratul?
Daca plateste banca,la comun...cum pot avea protectia dorita?
Eu sunt in masura sa aleg tipul de contract si riscurile acoperite,despre viata mea este vorba.


Alte discuții în legătură

Asigurare viata debitor imobiliar / polita in favoarea bancii sau a unei rude. trandafir2 trandafir2 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea situatie. Parinte necasatorit, credit imobiliar la banca, apartament ipotecat pe ani de zile, ... ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar ContSters79066 ContSters79066 Pe data de10 februarie 2010, in urma unui accident rutier au decedat doua persoane (sot si sotie). In urma lor a ramas o fetita in clasa a XI, de 18 ani. Mama ... (vezi toată discuția)
Asigurare in caz de deces-recuperare de la firma de asigurari andwu andwu Buna ziua si multumesc anticipat ptr raspunsuri. Tatal meu a contractat un credit de consum cu BRD Finance incheind totodata o polita de asigurare atasata la ... (vezi toată discuția)