avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua, pot beneficia de indemnizatie crestere copil daca nu am un contract pe perioada nedeterminata la locul de munca? Mentionez ca lucrez la aceasta firma de 1 an si jumatate cu prelungire contract mereu pe 1 an , iar in mai 2018 imi expira ultimul contract . Eu nasc in iunie. Este posibil sa nu imi mai prelungeasca contractul ? Si sa nu mai iau prenatalul acela de 2 ani ? ( am si cfp 30 de zile total de la data angajarii pana in momentul de fata )
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:58, 9 Decembrie 2017
Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de durata unui raport de munca nedeterminată sau determinata.

Este suficient daca in cele 24 de luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) ati avut 12 de luni venituri supuse impozitului pe venit sau v-ați aflat intr-una din situațiile prevăzute de art.2 alin.5 și 6 din OUG nr.111/2010.
Multumesc frumos!
Buna ziua. Este posibil ca tatal copilului sa intre in intretinerea lui in locul mamei ? Daca da , ce este de facut . Si cum se procedeaza cu banii pt indemnizatie? Ia si tatal suma bruta din contractul lui de munca la fel ca si mama sau firma decide ce venit i se acorda ?
Tatal copilului poate intra el in concediu pentru cresterea copilului.
In acest caz, tatal copilului va depune la Primaria in raza careia domiciliaza actele pentru acordarea indemnizatiei pentru CCC.

Indemnizația lunară pentru creșterea copilului se stabilește în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei naşterii copilului şi nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată si mai mare de 8500 lei.
Iar dupa cei 2 ani de indemnizatie, firma poate sa i desfaca contractul ? Sa nu il mai primeasca inapoi la firma dupa ce i se termina prenatalul ? (El avand contract pe perioada nedeterminata.)

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil anca_luc anca_luc Buna...sunt in concediu crestere copil,fetita mea face 2 ani in februarie,sunt insarcinata si in aprilie ar trebui sa nasc al doilea copil....deci in februarie ... (vezi toată discuția)
Reluarea activitatii dupa ccc andreypck andreypck Buna ziua. As dori sa va intreb cateva lucruri in acelasi subiect, daca imi permiteti: 1. Pe 23.05.2012 am nascut, urmand 2 ani (defapt 23 luni) de ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de indemnizatie? Valentina tugulea Valentina tugulea Sunt in concediu de crestere copil din 10 iunie 2015 pana pe 10 iunie 2017 trebuie sa ma întorc la munca dar angajatorul nu vrea sa ma primească. Eu acum ... (vezi toată discuția)