avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot obtine divortul?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot obtine divortul?

Buna ziua!sotul meu a parasit domiciliul conjugal in data de 30 mai anul curent si am aflat ca a plecat la o femeie in localitatea lui natala,fapt care a fost confirmat ulterior si de el.Problema este ca nu vrea sa divorteze,presupun ca ii place sa ma tina incurcata.Mentionez ca nu avem copii si nici partaj nu avem la ce face intrucat apartamentul in care am locuit este al meu de la parinti,obtinut inaintea casatoriei.Care este procedura legala prin care as putea obtine divortul fara sa fie necesara semnatura sotului?
Va multumesc anticipat si va doresc o zi frumoasa in continuare!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:56, 1 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depuneti cererea de divort la judecatoria in circumscriptia careia s-a aflat locuinta comuna.
Precizati si adresa la care locuieste acum, daca o cunoasteti.
Ii comunicati si lui faptul ca ati formulat actiunea. Daca nu se prezinta o sa fie numit un curator special. Absenta lui nu impiedica desfacearea casatoriei
Ultima modificare: Vineri, 1 Decembrie 2017
AvTudor_com, utilizator
Va multumesc frumos!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Procedura simpla este în felul următor.
Angajati avocat ca sa va susțină cazul de la inceput si sa se descurce cu probele. Durata cca 2-5 luni în funcție de mai multe lucruri.
Veti divorta la instanța fără voia lui si din culpă lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort danaro danaro Buna ziua, Apelez pe aceasta cale deoarece am nevoie de un sfat. Fratele meu este casatorit din 1987 si in urma acestei casatorii a rezultat un baiat. ... (vezi toată discuția)
Parasirea domiciliului, motiv de divort raluelena raluelena buna ziua!as vrea sa stiu daca mai exista notiunea de parasire de domociliu>sotul meu a parasit domiciliul,sta cu chirie.pot intyenta divort pe acest ... (vezi toată discuția)
Divort de cetatean strain lucicavoicu lucicavoicu Buna ziua. Sunt casatorita cu un cetatean tunisian de 4 ani. Din motive de neintelegere as dori sa divortez. Casatoria a fost facuta in Romania. Sotul meu este ... (vezi toată discuția)