Buna ziua,in urma cu cateva zile mi-au fost luate numerele de inmatriculare de la autoturism de catre politie pe motiv ca nu am oprit la semnalul lor.Le-am cerut probe care ma incrimineaza ca ar fi vorba de catre autoturismul sau persoana mea nu au avut ce sa-mi prezinte si mi-au aplicat o amenda de 2900 de lei iar daca o achit in 48 de ore platesc jumatate si anume 654,5 lei (nu stiu ce socoteala e asta dar sigur nu este jumatate).In procesul verbal nu se mentioneaza data sau ora la care s-ar fi petrecut presupusul eveniment ci numai faptul ca refuz sa dau informatii cui am incredintat autoturismul.Fara nici un martor pur si simplu mi-au furat placutele iar mai apoi sa primesc o asemenea amenda mi se pare exagerat. Intrebarea mea este pot sa-i acuz de ceva si pot sa contest pv de amenda?
Va multumesc pentru eventualele raspunsuri!!
Nu ,nu am primit notificare de la dansii eu cand am constatat lipsa placutelor am fost la politie pentru a declara lipsa acestora si in acel moment am fost anuntat ca ele fusesera demontate dupa masina noaptea deoarece nu am oprit la semnalul lor.Nu m-ia fost prezentata nici o proba .
latka
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Faceti plingere si cereti suplimentar ca intimatul, adica politia, sa faca dovada a faptei pentru care v-au sanctionat, ce este scris in art. 39,, adica faptul ca v-a fost facuta acea comunicare, cu ce termen si cind si cum s-a confirmat primirea acelei comunicari.
Nu sunteti sanctionat ca masina nu a oprit,ci pentru faptul ca nu v-ati conformat unei comunicari.
cyan
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Parerea mea este ca modalitatea scoaterii placutelor si intocmirea pv (temeiul legal din pv) sunt un abuz si/sau prostie din partea politiei.
Avand in vedere fapta savarsita, neoprirea la semnalele politiei, va puteau identifica usor din baza de date si un echipaj se putea prezenta la domiciliu dvs..
Exista posibilitatea sa fi fost sub influenta alcoolui sau drogurilor sau sa fi savarsit o infractiune si din acest motiv sa nu fi oprit la semnalele politiei.
Sanctiunea pentru necomunicarea datelor de identificare conf. art. 39 nu isi are obiect deoarece nu au trimis comunicarea.
Articolul 39
Proprietarul sau detinatorul mandatat al unui vehicul este obligat sa comunice politiei rutiere, la cererea acesteia si in termenul solicitat, identitatea persoanei careia i-a incredintat vehiculul pentru a fi condus pe drumurile publice.
In schimb puteati fi sanctionat pentru nerespectarea semnalelor polițistului rutier conform art. 10/1/f
Articolul 100
(1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a II-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice:
f) nerespectarea semnalelor, indicatiilor si dispozitiilor politistului rutier aflat in exercitarea atributiilor de serviciu
b) clasa a II-a - 4 sau 5 puncte-amenda;
adica 4 x 145 / 2 = 290 lei in 2 zile lucratoare
Prin aplicarea unei amenzi incadrate la o sanctiune superioara ati fost pagubit.
Contestati pv in termen si solicitati sa politia sa prezinte dovada comunicarii pentru sanctiunea aplicata.
Buna seara,
revin cu problema mea care din pacate nu a avut rezolvare, deoarece contestatia mea a fost respinsa de catre instanta iar principalul motiv ar fi , citez : "petentul nu a propus nici un mijloc de proba impotriva acestuia (p.v.) prin care sa poata dovedi netemeinicia celor consemnate de catre ag. constator si nici nu a facut dovada vreunei cauze exonerate de raspundere in sensul art.11 din OG 2/2011" si "petentul are obligatia sa dovedeasca cele solicitate in plangerea contraventionala adresata instantei de judecata".
In plangerea adresata instantei am cerut respectarea art.39 si art 16 alin.11 din OG 2/2001 si de asemenea am solicitat martori si probe din partea politiei care ma incrimineaza, lucruri care nu au fost luate in calcul!!!
De aceea va solicit ajutorul ce ar trebui sa fac in continuare , ce probe sa depun si cum sa dovedesc netemeinicia celor consemnate de catre ag. din moment ce p.v. este indescifrabil si am cerut aplicarea art.39 si art 11.
Va multumesc!!