avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract nerespectat de întreținători. Cum se poate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract nerespectat de întreținători. Cum se poate anula?

Buna ziua in speranța că îmi veți da un răspuns prompt va adresez următoarea întrebare.Cum se poate anula un contract de întreținere ?Va voi explica pe scurt....mama mea a făcut un contract de întreținere cu niste vecini adică ei trebuie să aibă grijă de ea sa i asigure hrana medicamente in caz de boala căldură etc iar după moartea ei acestora le revine casa ,acum ea vrea sa anuleze contractul pt ca ei nu și respectă partea contractuala ce putem face ?Multumesc
Ultima modificare: Luni, 4 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 10:55, 6 Decembrie 2017
Sanctiunea neindeplinirii obligatiilor contractuale este rezolutiunea.

Aceasta opereaza cand obligatia de intretinere este nescotita.

Neindeplinirea obligatiei de intretinere se poate realiza prin proba testimoniala.

Pot fi prezentate inscrisuri care atesta ca subzistenta batranei este asigurata de alte persoane.

Obligatia de intretinere este detaliata in contract.

Ea poate consta in remiterea alimentelor, a unor bunuri destinate traiaului, a medicamentelor, poate imbraca forma asigurarii unor servicii medicale, ori poate fi realizata prin remiterea unor sume de bani, pentru asigurarea acestor servicii.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Angajati un detectiv care sa urmareasca toata treaba - se poate face chiar si din strainatate. Va monta camere si va va aduce dovezile necesare.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Decembrie 2017
GermanAlex, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am făcut un contract de întreținere pentru o casă+teren, iar între timp ne-am construi o casă nouă în curte. cum rămâne cu casa dacă întreținutul vrea să rezilieze contractul? George123456789 George123456789 Eu cu soția avem un contract de intretinere viagera cu un unchi de al ei casa si teren.Noi neam facut casa noua an curte.Daca vrea sa rezilieze contractul cum ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune contract de intretinere cu clauza de uzufruct viager madina71 madina71 Buna ziua! O cunostinta (75 ani) a incheiat un contract de intretinere cu un nepot si cu sotia acestuia in urma cu 2 ani. Dupa cateva luni batrana a avut un ... (vezi toată discuția)
Anularea unui contract de vinzare- cumparare cu clauza de intretinere Gabi1310 Gabi1310 Cumparartorul nu si-a indeplinit obligatiile asumate neavind grija de proprietarii imobilului in sensul ca a parasit tara si nu l-a mai interesat. Imobilul ... (vezi toată discuția)