avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune fără prezența tuturor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune fără prezența tuturor succesibililor. Este posibil așa ceva?

Buna ziua. Am fost 4 frati. Avem in proprietate, in urma succesiunii ce a rezultat dupa decesul parintilor, un apartament in Bucuresti. Dupa moartea unuia din frati (in urma cu 2 luni) casatorit fara copii, sotia afirma ca a facut succesiunea (fara ca noi sa fim prezenti, cu semnatura) iar acum ne anunt ca doreste sa vanda s[ sa imparta valoarea apartamentului. Considera ca-i revine un sfert 1/4 apartament.

Este posibil asa ceva ? va rog sa-mi comunicati procedura, legile, articolele din codul civil ???caci , daca a reusit asa ceva, cum as potea sa declar nul actul de succesiune
Ultima modificare: Marți, 5 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 22:53, 7 Decembrie 2017
Mulțumesc mult. Vom avea ca urmare dezbateri de Crăciun . Sărbători fericite!
A mai trecut o zi, iar frământările mele continuua. caut soluții. M-am hotărât să păstrez apartamentul. Problema care se impune acum, din punctul meu de vedere, este să încep să-mi exercit NOTAREA DREPTULUI DE PREEMPŢIUNE apartamentului. Îmi doresc acest lucru pentru a putea câștiga timp pentru ca apartamentul să nu fie pus la agentie de vânzări și deci, pentru a nu exista riscul încheierii a unui precontract si astfel să complicăm lucrurile.
Dacă îmi înscriu dreptul la preemțiune pot opri vânzarea ? Cum funcționează acest mecanism?
Unde trebuie să acționez, către ce instituție ? către notar, tribunal, ce fel de instanță ? Am vreo șansă să ”observ ceea ce se-ntâmplă ? -pentru a nu fi luată complet prin surprindere. (menționez că locuiesc în altă localitate decât locația apartamentului).

Mulțumesc.
Pai oricum cumnata dvs nu poate vinde intregul apartament, pentru ca apartamentul nu ii apartine in totalitate.
Eventual poate instraina doar cota de 1/4 mostenita de la sot, dar avand in vedere ca in atare situatie cumparatorul va ramane in indiviziune cu dvs si ceilalti frati, nu cred ca va fi cineva interesat sa cumpere in conditiile astea.
Nu va agitati. Nimeni nu poate dispune de bun fara ceilalti.
Nu exista niciun drept de preemtiune de exercitat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitori si cotele ce le revin Marius275768 Marius275768 A murit mama, apoi a murit fratele si apoi a murit tata si eu am ramas singura. Fratele meu nu a fost casatorit dar are 2 copii legitimi. Dupa moartea mamei si ... (vezi toată discuția)
Testament ionutyahoocoom ionutyahoocoom buna dimineata ...tatal meu inainte sa decedeze a lasat testament fratelui meu pe casa parinteasca si mai multe terenuri arabile fratele meu dezbate ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare -cumparrare fare dezbatre succesiune costystef costystef Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : in anul 1998 bunicii materni au vandut cu contract vanzare-cumparare 1000 mp teren intravilan si o constructie ... (vezi toată discuția)