avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fara preaviz

Buna ziua! Pot sa-mi dau demisia fara preaviz in cazul in care eu nu am drepturi egale cu colegii mei? Sunt angajata la patron. In zilele libere de la stat eu lucrez 12 ore pe zi,pe cand colegele mele au dreptul sa plece mai devreme cu 2-3 ore. Nu mi se pare corect, mai ales atata timp cat eu nu eram informata de plecarea colegelor,am aflat din intamplare. As dori sa stiu daca pot invoca acest motiv , lipsa egalitatii intre angajati pentru a nu efectua preavizul pentru ca nu-mi doresc sa mai petrec nici o zi acolo
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:49, 5 Decembrie 2017
Da,sunt platita pentru 8 ore lucrate, nu 12. Sunt obligata sa semnez fisa de pontaj zilnic cu ce mi se impune,desi eu muncesc 12. Dar din nou, cum pot dovedi ca lucrez 12? Nu stiu daca sunt pontata macar 8 ore pentru ca nu am mai vazut stat de plata ori fluturas de salariu din decembrie 2016.
Nu semnați condică de prezenta?
Ba da,semnez, dar intre astea 12 ore imi sunt bagate 2 ore pauza,fictiv pentru ca eu tot lucrez.tinand cont ca se semneaza statele de plata de altcineva se poate modifica si condica de prezenta la sfarsitul lunii...
Daca se foloseste condica de prezenta, atunci aceasta trebuie sa aiba semnatura dvs si ora venirii plus ora plecarii ... prin urmare, credeti ca vi se falsifica semnatura?
Ultima modificare: Marți, 5 Decembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Desigur. Daca semneaza altcineva statul de plata nu se numeste fals? Ar putea fi cazul si la condica de prezenta.

Alte discuții în legătură

Demisie la zi fara preaviz DanB. DanB. Buna ziua, intampin urmatoarea problema cu angajatorul meu: suntem trei persoane la program de 12 ore 7 zile din 7. Angajatorul ne cere sa lucram cate 3-4 zile ... (vezi toată discuția)
Ce este de facut? Jeni Nedelcu Jeni Nedelcu am fost angajata din somaja de un SRL,nu pot demisiona cf .art 55 lit a, doar cu art 81 alin.8,in acest caz,angajatorul nu-mi va semna demisia, daca o trimit ... (vezi toată discuția)
Preaviz alinradu0 alinradu0 detin functia de sef depozit si am depus o cerere de incetare a activitatii . mi se cere un preaviz de 45 de zile dar eu nu am mai primit salariulk de 3 luni ... (vezi toată discuția)