avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... chitanta gresita
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

chitanta gresita

Buna ziua!
Sunt cenzor la o Asociatie de Proprietari, iar in bloc aveam un restantier cu o datorie foarte mare 57.000 lei aprox.
Casiera are primita o prioritate la incasari ( penalizari si cote intretinere) acest restantier a venit si a cerut sa i se elibereze o chitanta pentru cotele de intretinere restante - toate si o chitanta pentru un sfert din penalizari. acum acesta solicita anularea a 16.000 lei care constituie restul de penalizari.
Dupa cum a eliberat casiera chitantele - acesta figureaza acum cu restanta doar la penalizari - o suma mare care nu se mai poate penaliza acum si pe care acesta nu mai doreste sa o plateasca.
Ce se poate face in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:21, 4 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Practic asociatia trebuie sa faca incasarile debitelor in ordinea acumularii acestora.
Ca debitorul a achitat intreaga suma reprezentand debitul de baza (intretinerea) si pe alta chitanta o parte din penalizari - este o situatie perfecta pentru asociatie.
De acum inainte, da debitorul va figura pe lista de plata doar cu suma curenta la intretinere si debitul la penalizari. Sigur ca daca proprietarul achita la zi intretinerea, penalizarile raman la valoarea veche si vor scade pe masura achitarii acestora.
Acum, in conditiile expuse - ca debitorul refuza sa mai achite penalizarile, asociatia poate sa-i intocmeasca o somatie de plata (bine ar fi sa fie facuta prin intermediul unui birou ex. judecatoresc. Acest lucru demonstreaza interesul asociatiei de a recuperara debitul. (drept sa va spun, nu stiu ce masuri ati intreprins pana acum in vederea recuperarii debitelor...).
Asadar, odata achitata o suma partiala din penalitati, aceasta plata a intrerupt o eventuala perioada de prescrie a debitului - insa, asa cum am scris mai sus, depinde si ce actiuni a mai intreprins asociatia in vederea recupararii debitelor.
Indicat ar fi sa luati legatura cu un avocat, sa va consilieze.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incasarea fondului de reparatii pe 1 an intr-o singura chitanta Florentina_A Florentina_A Existand restante la plata intretinerii debitorul achita la casierie o anumita suma. Jumatate din suma achitata a fost evidentiata pe chitanta in cauza ca ... (vezi toată discuția)
Datorie de 25.000, negociere urmata de... teapa, ce-i de facut? RaDracones RaDracones Am nevoie de un pic de ajutor. Un fost coleg de servici mi-a cerut ajutorul intr-un caz interesant. Cumnatul lui, sa zicem dl.Marius, are o problema: Dl. ... (vezi toată discuția)
Imputatia platii, respectiv art.1506-1509 din ncc abeonaaudit abeonaaudit Am urmatoarea speta: Asociatia de proprietari a actionat in instanta un restantier pentru perioada mai 2011 - oct.2014(cerere completatoare aprobata in data de ... (vezi toată discuția)