avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Incasarea fondului de reparatii pe 1 an intr-o singura ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Incasarea fondului de reparatii pe 1 an intr-o singura chitanta

Existand restante la plata intretinerii debitorul achita la casierie o anumita suma. Jumatate din suma achitata a fost evidentiata pe chitanta in cauza ca plata a fondului de reparatii pe 1 an intreg, restul sumei fiind trecut in contul debitului plus penalitati. Este legal sa se procedeze astfel? Adica, nu ar tebui ca mare parte din suma achitata sa se scada din contul datoriei?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 03:39, 18 Martie 2014
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Felul in care se incaseaza suma partiala de la un restantier este importanta pentru asociatie si deloc importanta pentru restantier.

Asociatia trebuie sa-si recupereze si o parte din cota la fonduri pentru a le putea folosi in scopul crearii lor, iar pentru restantier, ca e cota de intretinere sau cota la fondurile asociatiei, tot penalizabil este, adica i se va calcula aceeasi suma ca penalizare.

In plus de asta, repartizarea in contabilitatea asociatiei a unui partial achitat se face in ordinea vechimii si catre toate componentele restantei - cote intretinere, fonduri, penalizari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordinea de plata a datoriilor fata de asociatie eufortune eufortune in ce ordine se inregistreaza platile datoriilor fata de asociatie, in conditiile in care restantierul accepta numai sume egale cu cheltuielile din luna ... (vezi toată discuția)
Plata restantelor Daniel4x4 Daniel4x4 Buna ziua ! Avem in asociatie urmatoarea situatie : - proprietar restantier caruia i s-a deschis proces pentru recuperarea restantei; - proprietarul a venit ... (vezi toată discuția)
Chitanta gresita adminibuc adminibuc Buna ziua! Sunt cenzor la o Asociatie de Proprietari, iar in bloc aveam un restantier cu o datorie foarte mare 57.000 lei aprox. Casiera are primita o ... (vezi toată discuția)