Buna ziua,
Am o rugaminte: la noi, la asociatie, termenul de plata al facturii de gunoi este de sapte zile. Mentionez ca in acest mod, asociatia noastra, este lunar cu penalitati. Exista o modalitate de negociere sau un termen stabilit de lege?
Multumesc,
Tudora Sorin-Claudiu
presedintele...1.Termenul de scadenţă privind plata facturii se ia în calcul începând cu data primirii facturii.
2.Furnizorii emit factura si calculeaza penalitatile conform clauzelor contractuale
1. In general pe ..factura ,este trecuta data emiterii si data pana cand se achita suma.
2.o clauza contractuala nu poate incalca prevederile legale.
O factura contine:
- data emiterii
- data scadenta...e scrisa, nu inteleasa.
- in plus de asta prin legea 51/2006 se mai acorda 30 de zile gratie pentru plata, dupa termenul scadent, fara penalizari
- dupa trecerea termenului de gratie, daca nu se plateste, se penalizeaza cu procentul din contract incepand cu a doua zi dupa scadenta, nu dupa 45 de zile.
Nu sunt un nesimtit. Dupa raspunsul scurt cu Lg. 51/2006 am downloadat acesta lege si acum am studiato pana am agasit articolul 42 . Asa m-am lamurit si acum pot sa va spun ca aceste firme (apa si gunoi) incalca legea.
V-am multumit anticipat la fiecare intrebare si acum va multumesc pentru tot.
Cu stima,
Tudora Sorin-Claudiu