avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Termen de plata facturi de gunoi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Termen de plata facturi de gunoi

Buna ziua,
Am o rugaminte: la noi, la asociatie, termenul de plata al facturii de gunoi este de sapte zile. Mentionez ca in acest mod, asociatia noastra, este lunar cu penalitati. Exista o modalitate de negociere sau un termen stabilit de lege?
Multumesc,
Tudora Sorin-Claudiu
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 16:13, 12 Octombrie 2009
Nici daca s-a lamurit, nici multumesc pentru informatie.....:(
presedintele...1.Termenul de scadenţă privind plata facturii se ia în calcul începând cu data primirii facturii.
2.Furnizorii emit factura si calculeaza penalitatile conform clauzelor contractuale
1. In general pe ..factura ,este trecuta data emiterii si data pana cand se achita suma.
2.o clauza contractuala nu poate incalca prevederile legale.
O factura contine:
- data emiterii
- data scadenta...e scrisa, nu inteleasa.
- in plus de asta prin legea 51/2006 se mai acorda 30 de zile gratie pentru plata, dupa termenul scadent, fara penalizari
- dupa trecerea termenului de gratie, daca nu se plateste, se penalizeaza cu procentul din contract incepand cu a doua zi dupa scadenta, nu dupa 45 de zile.
Nu sunt un nesimtit. Dupa raspunsul scurt cu Lg. 51/2006 am downloadat acesta lege si acum am studiato pana am agasit articolul 42 . Asa m-am lamurit si acum pot sa va spun ca aceste firme (apa si gunoi) incalca legea.
V-am multumit anticipat la fiecare intrebare si acum va multumesc pentru tot.
Cu stima,
Tudora Sorin-Claudiu
Ultima modificare: Marți, 5 Octombrie 2010
sorin2tudora, utilizator
Scuze!!!
Pe de alta parte, studiati si alte facturi de la alti furnizori. Veti descoperi o similitudine, asa cum am scris in mesajul de mai sus.
Ultima modificare: Luni, 12 Octombrie 2009
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizari furnizori direct din a 16 zi(la gaz cei cu puncte cardinale in denumire)) unlocatar unlocatar Buna ziua E normal ca un furnizor sa aplice penalizari direct din a 16-a zi? Nu ar trebuis sa fie 15+30 zile si apoi sa calculeze din a 16 zi ?Ei ... (vezi toată discuția)
Interpretare oug 88/2010 de catre un furnizor de utilitati. beugendaniel beugendaniel Buna ziua tuturor, Sunt administratorul unei asociatii de proprietari si ma confrunt cu modul de interpretare a oug 88/2010 de catre furnizorul de energie ... (vezi toată discuția)
A n t i c i p a t i e julien_slbz julien_slbz Furnizorii de utilitati ( apa, energie, telefonie etc .) mai au dreptul sa perceapa o "anticipatie" in momentul incheierii contractului de furnizare?....Nu ... (vezi toată discuția)