avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
LIVE, ACUM (319 PARTICIPANȚI) Formarea angajaților și responsabilitățile SSM ale angajatorului: Cum să te conformezi efectiv și să eviți sancțiunile ITM
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Fumatul interzis la sedii de firme?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Fumatul interzis la sedii de firme?

Locuiesc la etajul unu al unu bloc de zece etaje care la parter are un sediu al Enel, ca atare este o firma! Zilnic intre 8-16 casa imi este inundata de fumul de tigara provenit de la zecile de angajati care fumeaza pe terasa din fata firmei (intradevar in aer liber). Ce pot face in situatia de fata ca nu pot tine geamurile deschise deloc in cursul zilei! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:41, 4 Decembrie 2017
Daca nu este un loc pentru fumat identificat si amenajat corespunzator (ceea ce nu cred), faceti o sesizare la ENEL, atat la sediul local cat si la cel central.
Firma are obligatia sa stabileasca/organizeze angajatilor un loc de fumat, nu sa iasa pe trotuarul din fata sediului.
Sesizarea se poate face si catre politia locala.

[ link extern ]
LEGE Nr. 349 din 6 iunie 2002
pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fum tigara de la vecini Xerxes77 Xerxes77 Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje, o singura scara. La etajul de deasupra, un vecin fumeaza zi si noapte, pe balcon. E la el in casa, si nu prea, ... (vezi toată discuția)
Fumat Bolo77 Bolo77 Buna ziua! Locuiesc la parter, intr-un bloc cu 3 etaje si in fiecare zi mai multi vecini de la etajele superioare ies pe scarile blocului si fumeaza ca-n ... (vezi toată discuția)
Problema spatiu comun ana_ioana ana_ioana Buna ziua! Ma numesc Ana si am o problema cu unul dintre vecinii mei. Respectivul fumeaza in scara blocului si tot fumul de tigara intra in garsoniera mea. Eu ... (vezi toată discuția)