avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... calcul caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

calcul caldura

Buna ziua.
Vreau sa va rog sa ma ajutati,sa ma lamuriti,in urmatoarea situatie.
Am in chirie un spatiu la parterul unui bloc de locuite.Vechiul propietar a dezafectat unul dintre cele doua calorifere ptr, a plati mai putin caldura la firma care inchiriaza spatiile respective.Eu l-am montat la loc....cred ca si mai mare putin decat cel vechi,nu l-am vazut pe cel dinainte,anuntand la firma de unde am inchiriat spatiul ca am remontat caloriferul...SI CA ESTE MAI MARE......nu stiu ce calcul au facut dar am platit mai mult decat de obicei.
Cum pot calcula cat am de platit pentru caloriferul in cauza,1200x600,
Tin sa precizez ca spatiile comerciale de la parterul blocului,nu au calorimetre,platim toti la pausar.
cum pot afla cat am de plata pentru un calorifer?
Spatiul respectiv se afla in Ploiesti.
MULTUMESC ANTICIPAT !!!!
Cel mai recent răspuns: ciccia , utilizator 16:26, 5 Decembrie 2017
Calculul este conditionat pe langa dimensiunile caloriferului si de materialul din care acesta este facut,poate fi din fonta,otel sau aluminiu
ynocentta a scris:

Calculul este conditionat pe langa dimensiunile caloriferului si de materialul din care acesta este facut,poate fi din fonta,otel sau aluminiu


Scuze ca nu am specificat.
Caloriferul este din otel,cel vechi era din fonta.Acum am in spațiu unul de fonta(cate a ramas din cele vechi) si unul de otel,cel care l-am montat eu.
Nu conteaza materialul din care e facut caloriferul atunci cand caldura se calculeaza la PAUSAL (nu pausar).
Dar restul vecinilor din bloc au repartitoare?
elga50 a scris:

Nu conteaza materialul din care e facut caloriferul atunci cand caldura se calculeaza la PAUSAL (nu pausar).
Dar restul vecinilor din bloc au repartitoare?


Nu stiu dacă cei din bloc,locatari,au sau nu repartitoare,cert e ca eu in magazin si nici unul din spatiile comerciale,nu avem.
Cred ca este un contor separat doar ptr. spatiile comerciale si probabil se imparte in functie de marimea caloriferului si de numarul acestora.
As vrea,daca se poate,ca cineva sa dea un raspuns cât mai aproape de ceea ce am intrebat ........nu doar raspunsuri sau intrebari pe jumatate.
Multumesc anticipat!!!
P.S. Imi cer scuze ptr eventualele greșeli.......scriind de pe telefon .....mai scrie sau corectează el singurel
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru spatiile comerciale, calculul facandu-se la pausal, se imparte suma revenita acestor spatii la suprafata totala a lor si se obtine pretul / mp. Apoi se inmulteste acest pret cu suprafata detinuta de fiecare si rezulta valoarea caldurii de plata. Deci, asa cum am spus, nu conteaza tipul caloriferului.

Alte discuții în legătură

Echivalare termică mira55 mira55 Cum se face echivalarea termică a coloanelor de încălzire? Cât reprezintă/echivalează termic o coloană de încălzire comparativ cu un ... (vezi toată discuția)
Contorizarea caldurii apartamentelor de bloc 1ELENA 1ELENA Buna ziua, sunt presedintele unei asociatii de proprietari la bloc. Toti locatarii sunt cu caloriferele contorizate cu repartitoare, de 4 ani.In acest an a ... (vezi toată discuția)
Cum se repartizeaza caldura la pausal? merepere merepere o asociatie a renuntat la repartitoare. as dori sa stiu cum este corect sa se faca repartizarea cheltuielilor cu caldura? avand in vedere ca unii si-au ... (vezi toată discuția)