avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Crestere cu 20% brut dupa noua lege
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Crestere cu 20% brut dupa noua lege

Buna ziua,

Am nevoie de cateva sfaturi.Administratorii doresc in legatura cu modificarile survenite de la 1 ianuarie 2018, sa se faca decizii catre fiecare salariat prin care sa se precizeze ca salariul net va ramane la fel.Este corect asa? si a doua intrebare daca administratorii maresc fiecare salariu cu 20% la brut, si in cazul in care legea se va modifica pe parcurs cum pot scadea pe viitor acei 20%?pe ce motiv? pot face aditional prin care spun ca in conformitate cu legea .....se modifica salariul la suma de (calculata cu marirea de 20%)......pot face mentiunea ca aceasta marire este doar pe perioada cat se aplica noua lege?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:33, 5 Decembrie 2017
Nu se prevede nicaieri un astfel de procent ...... cea mai buna solutie este emiterea de decizii cu pastrarea salariului net.
Exemplu.
Un angajat are un salariu de incadrare sa zicem de 3000 lei la care se adauga sporuri si reiese un brut. In luna noiembrie ia un net de 2000 lei, in luna decembrie ia un net de 2200 lei....avand in vedere ca intervin orele suplimentare sau sporul de weekend sau sporul de sarbatoare legala.....fac in fiecare luna decizie ?cum concep aceste decizii.Bun eu ii dai angajatului decizia ca practiv netul lui lunar (si nu specific suma) va ramane la fel...dar la fel cu ce daca lunar se modifica netul din cauza sporurilor? si practiv daca ii dau decizia ca ramane netul la fel fluctueaza brutul...brut la ce?nu o sa trebuiasca sa fac aditional la cim? Nu prea gasesc solutia ce sa fac.Ne gandeam sa dam bonus aceasta valoare care scade din net..as fi ok??
Daca vorbiti de salariul de incadrare, atunci netul va ramane la fel.

Daca vorbiti de salariul realizat, atunci nu aveti cum sa pastrati acelasi salariul net.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii 2018 luminita29 luminita29 Cum ati rezolva aceasta problema? pentru un salariu de incadrare de 2700 lei si lunar avand sporuri de noapte de weekend , ore suplimentare etc care lunar ... (vezi toată discuția)
Salarii modificate luminita29 luminita29 Buna ziua, Am tot citit de ieri stirea pin care d-na Olguta Vasilscu sustinea ca da un avertisment societatilor private prin care spune ca societatile care ... (vezi toată discuția)
Litigii de munca florin40 florin40 Buna ziua.As dori sa aflu cum se calculeaza sporul de vechime ,daca acest spor este trecut in salariul de incadrare sau nu.Vreau sa aflu acest lucru deoarece ... (vezi toată discuția)