avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarii modificate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarii modificate

Buna ziua,

Am tot citit de ieri stirea pin care d-na Olguta Vasilscu sustinea ca da un avertisment societatilor private prin care spune ca societatile care au acordat bonificatii pentru a nu modifica salariile nete, pana la 31 martie avem termen sa modificam salariile in revisal. De unde obligatia asta? Cu ce lege ne obliga sa facem asta atata timp cat noi acordam bonusuri pentru a nu scadea netul angajatilor. Ma puteti lamuri si pe mine? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:58, 28 Februarie 2018
HG 905/2017
art.3
....
(2) Angajatorii prevăzuţi la art. 1 completează registrul în ordinea angajării persoanelor, cu următoarele date, fără a avea caracter limitativ:
.....
h) salariul de bază lunar brut, indemnizaţiile, sporurile, precum şi alte adaosuri, astfel cum sunt prevăzute în contractul individual de muncă sau, după caz, în contractul colectiv de muncă;
....

Art. 13.
.....
(2) Prin excepţie de la prevederile art. 4 alin. (3) orice modificare a datelor prevăzute la art. 3 alin. (2) lit. h) care se produce de la data intrării în vigoare a prevederilor prezentei hotărâri şi până la data de 31 martie 2018 se transmite până la 31 martie 2018.
(3) Constituie contravenţie netransmiterea de către angajatori a modificărilor aduse datelor prevăzute la art. 3 alin. (2) lit. h) în termenul prevăzut la art. 13 alin. (2) şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 8.000 lei.
Aici nu inteleg eu. Atata timp cat angajatul ia acelasi net ca si anul trecut, unde este obligtia mea de a modifica salariul brut? Salariul brut acum la mine este salariul de incadrare + bonus (pt ajunge la netul de anul trecut )+sporuri......intrebarea este daca eu nu vreau sa modific momentan salariul de incadrare si mai merg asa pana in iunie este vreo problema?adica sa merg pe bonus + salariu de incadrare?
Una este obligatia de modificare si alta este ce ati sustinut in primul mesaj ?

Nu va impune nimeni sa modificati brutul , cu toate ca nu cresc cheltuielile de personal decat cu acea contributie de 2.25% .... insa , dupa cum se observa in HG 905/2017 si bonusurile se opereaza in REVISAL.
La acest aspect s-a referit onorata dna ministru.
Ultima modificare: Marți, 27 Februarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
ok atunci am rugamintea sa imi raspundeti la 3 intrebari:
1.daca acord bonus la net si nu la brut este obligatoriu sa operez in revisal?
2.daca bonusurile acordate in situatia care v-am expus-o mai sus se modifica in fiecare luna atunci operarea in revisal o fac in fiecare luna cu modificarea?
3.se incheie act aditional la aceste bonusuri?
Multumesc
In opinia mea, raspunsurile la intrebarile dvs sunt afirmative, avand in vedere HG 905/2017 si art.17 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare salariu din 01.01.2018 larisalaly larisalaly Buna ziua, Legat de modificarea salariului brut in contextul mutarii contributiilor de la S la A am inteles, avem timp pana pe 31 martie 2018 dar Daca am ... (vezi toată discuția)
Modificare salariu minim brut MariaRamona MariaRamona Modificarea salariului minim brut de la 1450 lei la 1900 lei se opereaza in Revisal pana la data de 31 martie 2018? Multumesc! (vezi toată discuția)
Transferul contributiilor Daliborka Daliborka Buna seara, as avea o intrebare cu privire la cresterea salariului brut in urma transferului de contributii in sarcina angajatului, compania este obligata sa ... (vezi toată discuția)