avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vaccinarea fortata este legala?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vaccinarea fortata este legala?

Se aud atatea despre vaccinarea obligatorie impotriva gripei porcine. Este legala vaccinarea fortata cu un vaccin netestat suficient pe termen lung? Cum ne putem proteja dreptul la sanatate, cine ne garanteaza ca vom fi in siguranta dupa ce ne vaccinam si ca nu vom suferi complicatiile despre care se spune ca apar ca urmare a vaccinarii? Cine ne despagubeste daca apar probleme de sanatate ca urmare a vaccinarii? Care sunt drepturile elevilor si prescolarilor in acest caz?Dar ale parintilor? Putem refuza in mod legal vaccinarea pentru copii nostri? Sunt foarte ingrijorata ca vom fi fortati si nu vom putea lua o decizie in cunostinta de cauza. Vom ajunge cobai ca oamenii din lagarele naziste?! Ce putem face?
Cel mai recent răspuns: MALAMUT , Consultant fiscal 19:07, 13 Ianuarie 2010
05.12.2009 Jurnalul "pandemiei" porcine...
Intrigata fiind de noile reglementari intrate in vigoare, legate de planul de actiune privind "pandemia" A/H1N1:
Hotararea Guvernului nr. 826 din 22 iulie 2009 pentru aprobarea Planului-cadru intersectorial gradual pentru combaterea efectelor pandemiei cu virusul A/H1N1
Publicat in Monitorul Oficial 615 din 11 septembrie 2009 (M. Of. 615/2009)

Ministerul Administratiei si Internelor
Ordinul 267 din 9 noiembrie 2009 privind punerea in aplicare a prevederilor Planului-cadru intersectorial gradual pentru combaterea efectelor pandemiei cu virusul A/H1N1
Publicat in Monitorul Oficial 773 din 12 noiembrie 2009 (M. Of. 773/2009)

reglementari care vorbesc cu nerusinare de "restrangerea drepturilor constitutionale", in timp ce argumenteaza efectele vaccinarii prin expresii probabilistice de genul "este posibil", "probabil", etc., va impartasesc opinia exprimata de Federatia Organizatiilor Pro-Vita din Romania . Intregul material il gasiti pe link-ul indicat mai jos:

[ link extern ]

"5.) Principiul vaccinării - o eroare medicală?

- vaccinurile de gripă sunt produse tradiţional din viruşi non-virulenţi (atenuaţi sau slăbiţi). Pentru ca vaccinurile să fie eficiente trebuie să conţină virusul care afectează populaţia, dar în formă non-virulentă. Vaccinul acţionează prin faptul că sistemul imun este activat prin expunerea la forma non-virulentă (ne-patogenă) a virusului şi ca urmare produce anticorpi care protejează organismul de forma patogenă a virusului. (Hood E. Environews Innovations 2006 Environmental Health Perpectives 114,A108-111.);
- studii recente, dar şi mai vechi, au demonstrat că injectarea de material genetic străin direct în fluxul sanguin conduce la mutaţii genetice şi oncogeneză (formarea cancerului) în organismul care primeşte acel material. Cercetătorii elveţieni Phillipe Anker şi Maurice Stroun de la Laboratorul de Biochimie şi Fiziologie Vegetală a Universităţii din Geneva, pionieri ai biologiei moleculare, au publicat periodic în reviste medicale rezultatele cercetărilor întreprinse continuu, din anii '60 până în prezent. Ei au descoperit că substanţele biologice care intră direct în curentul sanguin pot deveni parte integrantă a codului genetic uman. Studiile lor au demonstrat că acizii nucleici ADN şi ARN nu există numai în nucleul celulelor, ci mici cantităţi de material genetic circulă liber în spaţiul extracelular al tuturor organismelor vii. Majoritatea vaccinurile aflate în uz curent sunt preparate din virusuri vii atentuate.
- Virusurile se numără printre cele mai simple microorganisme vii, fiind formate din căteva şiruri de ADN sau ARN învelite într-o capsidă proteică; această structură extrem de simplă nu le permite să trăiască independent, ci doar în interiorul unei celule vii care să le ofere nutriţie şi condiţii de reproducere. La ora actuală, există două mari tipuri de celule folosite în producţia vaccinurilor: celule de provenienţă animală (rinichi de maimuţa, embrion de pui, etc.) şi celule de provenienţă umană. Referitor la celulele de provenienţă umană, se ştie că, în mod normal, acestea nu supravieţuiesc în afara corpului omenesc. Celulele umane utilizate curent în producţia de vaccinuri sunt aşa-numitele linii de celule "nemuritoare". Acestea sunt, de fapt, celule canceroase provenite din diferite tipuri de tumori umane sau celule fetale provenite din embrion uman avortat, singurele capabile sş supravietuiască in vitro şi să se dividă fără limită de timp şi spaţiu. Aceste culturi de celule sunt hrănite, de obicei, cu un amestec nutritiv pe bază de ser extras din embrionul bovin. Virusurile vaccinale sunt capabile să includă material genetic din celulele pe care sunt cultivate şi din amestecul nutritiv aplicat, deci toate ingredientele folosite în producţia industrială a vaccinurilor reprezintă tot atâtea surse de contaminare a produsului final. Purificarea totală a vaccinului final este, practic, imposibilă, deoarece nici un laborator din lume nu este capabil, la ora actuală, să separe total virusul vaccinal de resturile din mediul de cultura. Acest lucru este recunoscut oficial, în sensul că standardele actuale pentru fabricarea vaccinurilor consideră drept contaminare acceptată până la 100 pg (picograme) de ADN heterolog pe doza de vaccin.
- în prezent, se ştie că inducţia cancerului este un fenomen care porneşte de la o singura celulă şi că o singură unitate functională de ADN străin în genomul celulei-gazdă poate induce transformarea celulară malignă. O confirmare a acestor adevăruri este descoperirea, în anul 1960, a virusului SV40 (Simian Virus 40) în vaccinul anti- polio oral “Sabin”, preparat cu virus viu. Ulterior, s-a descoperit că şi vaccinul anti-polio “Salk” (varianta cu virus inactivat, administrat pe cale injectabilă) este contaminat, deoarece virusul a supravieţuit formaldehidei folosite pentru inactivare. Cercetătorii americani Sweet şi Hilleman de la Merck Institute for Therapeutic Research, care au făcut descoperirea, afirmă că toate cele 3 tulpini de virus polio vaccinal au fost găsite infestate. Virusul SV 40 provine din rinichiul maimuţei verde din Africa, pe care s-a cultivat, dintotdeauna, vaccinul anti-polio. Confirmarea rolului oncogen al acestui virus a venit în momentul în care genomul viral SV40 a fost descoperit în tumori maligne diverse ale adulţilor injectaţi cu vaccinul anti-polio în copilarie: mezotelioame,3 limfoame,18 limfoame non-hodgkiniene,26 tumori cerebrale,4,8 osteosarcoame,6 tumori maxilo-faciale. “Virusurile ascunse”, cum au fost denumite, au o particularitate care explică şi numele lor: deşi creează distrucţie marcată in vitro şi in vivo, ele nu sunt recunoscute de sistemul imunitar uman, deoarece nu au în structura lor antigenele critice necesare pentru identificare. Ele determina, astfel, boli grave, trenante, ale sistemului nervos central si periferic, frecvent cu sfărşit letal. Cercetătorul care le-a descoperit afirmă că ele pot fi considerate “o arma biologică a naturii", deoarece pot îmbrăca forme structurale diferite, dar îşi păstrează capacitatea de a se include în celula nervoasă şi de a o distruge. Martin consideră virusurile ascunse o problemă de sănătate publică.
- Actul vaccinării trebuie înţeles, în ultimă instanţă, ca un act de introducere de material genetic străin direct în fluxul sanguin. Campaniile de vaccinare în masa au avut un impact covârşitor asupra populaţei, în sensul că au condus, pe termen lung, la mutaţii genetice imprevizibile şi la alterarea în sens negativ a codului genetic uman. Legătura dintre mutaţiile genetice şi oncogeneza la om a fost demonstrată ştiinţific, iar creşterea incidenţei şi mortalităţii prin cancer este o realitate a zilelor noastre. "

Strigator la cer cum unii jurnalisti (e.g. Val Valcu in interventia de pe A3) aflati in serviciul intereselor producatorilor de medicamente pledeaza pentru instituirea unei proceduri de tip militare in obligarea cetatenilor sa se vaccineze. Propunerea este de a introduce in clauzele contractelor de munca obligativitatea vaccinarii... Cu alte cuvinte: santaj. Cei obedienti vor avea locuri de munca, in schimbul acceptarii experimentarii pe pielea lor, iar cei...reticenti, n-au decat sa ajunga pe drumuri.

Pentru a incheia intr-un ton pozitiv, ma bucura atitudinea unor cadre medicale de a refuza vaccinarea pana la proba garantiilor in privinta balantei risc-beneficiu, precum si a liceenilor care intr-o proportie semnificativa si-au exprimat refuzul pe aceeasi baza.



Prevenirea gripei H1N1

Autorul textului urmator este Dr. Vinay Goyal, urgentolog recunoscut pe plan mondial, directorul unui departament de medicina nucleara, afectiuni tiroidice si boli cardiace.
Iata mesajul sau, plin de sens, pe care ar fi bine sa-l faceti cunoscut unui numar de persoane cat se poate de mare.

Singurele cai de acces pentru virusul gripei, sunt narile, gura si gatul.
In cazul unei epidemii mult raspandite, este practic imposibil de a nu veni in contact cu H1N1, in ciuda tuturor precautiilor.
Cu toate acestea, problema reala nu este atat contactul cu virusul, cat proliferarea sa.
Cata vreme suntem sanatosi si nu manifestam simptome ale infectiei cu H1N1, exista masuri de precautie de luat pentru a evita proliferarea virusului, agravarea simptomelor si dezvoltarea efectelor secundare.
Din nefericire, aceste precautii, relativ simple, nu sunt facute publice suficient in majoritatea comunicatelor oficiale.
Iata, asadar, aceste cateva masuri de precautie:
1. Asa cum se mentioneaza in cea mai mare parte a publicatiilor, spalati-va in mod frecvent mainile.
2. Evitati, pe cat este posibil, atingerea fetei cu mainile.
3. Faceti de doua ori pe zi gargara cu apa calda sarata (apa sarata poate sa fie inlocuita cu Listerine, daca preferati apa de gura). In mod normal se scurg 2 pana la 3 zile intre momentul in care gatul si narile sunt infectate si aparitia simptomelor.
Gargara regulata poate astfel preveni proliferarea virusului. Sa faci gargara cu apa sarata, are oarecum acelasi efect asupra unei persoane sanatoase ca si vaccinul. Nu trebuie subestimata aceasta metoda preventiva simpla, putin costisitoare si eficace.
4. Cel putin o data pe zi, spalati-va narile cu apa calda sarata. Suflati-va apoi nasul cu putere si cu ajutorul unui betisor cu vata inmuiat in apa calda sarata, badijonati-va cele doua nari. Este o alta metoda eficace de a diminua propagarea virusului.
5. Intariti-va sistemul imunitar mancand alimente bogate in vitamina C. Daca luati vitamina C sub forma de tablete, asigurati-va ca ele contin si zinc, in scopul accelerarii absorbtiei.
6. Beti cat se poate de multe bauturi calde. Bauturile calde au acelasi efect ca si gargara insa la nivelul stomacului. Bauturile calde curata gatul de virusurile care ar putea sa se afle acolo, antrenandu-le in stomac, unde nu pot sa supravietuiasca, evitand astfel proliferarea lor sau orice alt neajuns.

Este benefic sa transmiteti acest mesaj unui numar cat mai mare de persoane; prin aceasta nu le faceti decat un serviciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gripa porcina, intre interese financiare si soriciul obrazului... alex9ys alex9ys Doamnelor si Domnilor, prezenti pe acest forum... Cu plecaciune va rog de iertare pentru indrazneala de a posta o intrebare, care a capatat o consistenta ... (vezi toată discuția)
H1n1 handsu handsu Gripa porcina este o exagerare - concluzioneaza CBS News din SUA . Cele mai recente date WHO sustin , ca in intreaga lume exista 415 mii de imbolnaviri ... (vezi toată discuția)
Gripa noua h1n1 si vaccinarea freeanifer freeanifer Buna ziua, O data cu inmultirea cazurilor de gripa @noua@ , si chiar decese as vrea sa stiu daca sunteti dispusi sa va vaccinati impotriva ei. Este o ... (vezi toată discuția)