avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal incomplet
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal incomplet

Am laut o amenda pt depasirea vitezei la intrarea in localitate.
Detin o masina inchiriata pe societate, eu fiind adminiatrator iar agentul constatator a completat doar rubrica destinata persoanei fizice. Credeti ca pot avea castig in instanta? Din moment ce rubricca pt persoana juridica este libera iar in contractul de inchiriere scrie clar ca masina e inchiriata pe persoană juridica, cu toate datele societatii.
Am atasat un extras din OG.

Constatarea contravenţiei

Art. 17

Lipsa menţiunilor privind numele, prenumele şi calitatea agentului constatator, numele şi prenumele contravenientului, iar în cazul persoanei juridice lipsa denumirii şi a sediului acesteia, a faptei săvârşite şi a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constată şi din oficiu.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Decembrie 2017
duta4444, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:27, 6 Decembrie 2017
In speta dvs contravenientul este persoana fizica, conducatorul vehiculului, nu societatea. Nu cred ca puteti avea castig de cauza in instanta invocand acest temei la care v-ati gandit dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare proces verbal de contraventie nicu_is nicu_is Buna ziua comunitate ! vin cu o intrebare, in cazul in care exista un raspuns pentru speta mea. Am fost oprit in trafic pentru depasirea vitezei legale in ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda radar- radar in miscare mariuss12349 mariuss12349 Buna ziua, am primit o amneda rutiera pentru depasirea vitezei legale in localitate. In momentul in care politistii m-au vazut ca vin cu viteza au aprins ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru viteza florinzaha florinzaha Buna ziua, Va rog daca ma puteti ajuta cu o informatie: am primit amenda pentru depasirea vitezei legale in localiate, pe procesul verbal nu este specificata ... (vezi toată discuția)