avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu personal contractual Muzeu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu personal contractual Muzeu

Buna ziua,
Ma numesc Dan Manuel si lucrez in sectorul bugetar, ramura cultura.
As avea o intrebare referitor la salariul personalului contractual , mai exact la calculul salariului. Care este baza de calcul? Este luat in considerare sporul de vechime la calcularea salariului? Mentionez ca am salariul brut de 1553 si 11 ani vechime. Am promovat de la custode sala II studii medii, la muzeograf II studii superioare si mi s-a spus ca salariul este identic cu cel dinainte. Este corect?
Astept un raspuns din partea dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: conta_bib , utilizator 11:07, 8 Ianuarie 2018
Poate fi corect, depinde de data promovarii, Inainte de iulie 2017 era o alta legislatie de salarizare In sistemul bugetar salariul unei functii se stabileste in mod similar pentru toate functiile de acelasi fel, respectiv, avand acelasi grad /treapta profesionala si aceeasi gradatie de vechime. Daca la momentul promovarii dumneavoastra aveati un coleg incadrat pe aceeasi functie cu 1553 lei, acela trebuia sa fie si salariul dumneavoastra. Cunosc situatie in care un salariat de pe un post treapta IA studii medii, promoveaza pe grad II studii superioare si isi pastreaza acelasi salariu, din considerentul de a nu-i scadea salariul ( conform raspuns de la Ministerul Muncii), un coleg care fusese angajat direct pe gradul II studii superioare, avea un salariu mai mic . Deci in acest caz, ~similarul functiei~ nu a mai fost respectat, deoarece printr-o promovare nu este normal sa scada salariul. Cel mult ramane la acelasi nivel Nu este corect, nu este principial dar astea sunt realitatile din sistemul bugetar actual. Incepand cu 1 iulie 2017, daca nu exista in plata o functie similara se stabileste salariul prin inmultirea coeficientului corespunzator functiei cu salariul minim pe economie la care se adauga procentul corespunzator transei de vechime la care va incadrati.
Am promovat in 25.10.2017.
Lege 153/2017
ART. 39
(1) Până la aplicarea integrală a prevederilor prezentei legi, pentru personalul nou-încadrat, pentru personalul numit/încadrat în aceeaşi instituţie/autoritate publică pe funcţii de acelaşi fel, inclusiv pentru personalul promovat în funcţii sau în grade/trepte profesionale, salarizarea se face la nivelul de salarizare pentru funcţii similare din cadrul instituţiei/autorităţii publice în care acesta este numit/încadrat sau din instituţiile subordonate acestora, în cazul în care nu există o funcţie similară în plată.
(2) În situaţia în care prin aplicarea alin. (1) nu există funcţie similară în plată, nivelul salariului de bază, soldei de funcţie/salariului de funcţie, indemnizaţiei de încadrare pentru personalul nou-încadrat, pentru personalul numit/încadrat în aceeaşi instituţie/autoritate publică pe funcţii de acelaşi fel, inclusiv pentru personalul promovat în funcţii sau în grade/trepte profesionale, se stabileşte prin înmulţirea coeficientului prevăzut în anexe cu salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată în vigoare, la care se aplică, după caz, prevederile art. 10 privind gradaţia corespunzătoare vechimii în muncă.
(3) În aplicarea prevederilor alin. (1), prin instituţie sau autoritate publică se înţelege acea instituţie sau autoritate publică cu personalitate juridică care are patrimoniu propriu, buget propriu de venituri şi cheltuieli, conduce contabilitate proprie, iar conducătorul acesteia are calitatea de ordonator de credite.
(4) În aplicarea prevederilor alin. (1), în cazul instituţiilor sau autorităţilor publice aflate în subordinea aceluiaşi ordonator de credite, având acelaşi scop, îndeplinind aceleaşi funcţii şi atribuţii, aflate la acelaşi nivel de subordonare din punct de vedere financiar, nivelul salariului de bază/indemnizaţiei de încadrare se va stabili la nivelul maxim aflat în plată din cadrul tuturor acestor instituţii sau autorităţi publice subordonate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua.În luna noiembrie 2018 am susținut un concurs de ... MireaM MireaM Buna ziua.În luna noiembrie 2018 am susținut un concurs de angajare într-o instituție bugetară pentru un post de muncitor calificat III, în urma căruia ... (vezi toată discuția)
Echivalare studii cory1983 cory1983 Buna ziua, Am urmatoarea problema In 2005 am terminat colegiu UTCB durata 3 ani finalizat prin licenta. De la UTCB am primit o adeverinta pt recunoasterea ... (vezi toată discuția)
Salarizare functionari publici martin77 martin77 Un functionar public care promoveaza de pe inspector principal pe inspector superior, cum va fi platit, cf OUG 83/2014? VARIANTA 1(Caz in care va fi platiti ... (vezi toată discuția)