avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract Romtelecom
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract Romtelecom

Buna seara

Am o clauza foarte neclara in contractul cu Romtelecom, clauza care acum imi da dureri de cap mari.

Cand am semnat contractul eu am inteles ca aceasta clauza ma lasa sa ies din contract fara penalizari in caz de dizolvare a firmei:

'o parte poate denunta unilateral contractul imediat prin notificare scrisa, fara interventia instantei sau alte formalitati in acest sens, daca cealalta parte: 1) inceteaza sa desfasoare o parte semnificativa din activitatea sa sau 2) devine insolventa sau este declarata in faliment'

Romtelecom confirma ca nu se aplica penalizati in caz de faliment, dar solicita penalizari pentru denuntarea contractului inainte de termen in caz de dizolvare. Pai daca firma e dizolvata asta nu inseamna ca incetez activitatea nu doar semnificativ ci complet?

Acesta este singurul articol din contract care face referire la situatia in care ma aflu. Altfel solicita penalizari de 50% pentru urmatorul an jumate ramas din contract. Asta e recompensa lor fata de o firma care le-a platit factura la timp timp de 12ani jumate.

Am 1300ron in cont, de plata cam tot atat la buget + facturile curente de servicii + 700ron la extern. La momentul asta, firma are realmente un capital social de 200ron si o multifunctionala si 2 laptops.

Buzunarele personale s-au gaurit de luni de zile, la fel si bunurile din firma, angajatii au plecat si ei. De luni de zile ne chinuim sa facem fata la cheltuieli la zi, iar modificarea legislativa a L156/2000 ne-a pus practic toata activitatea in aer, toate contractele nu mai sunt valabile, sa nu mai mentionam licenta. Asta m-a impins complet in situatia actuala. Daca inainte de modificarea legii poate as fi fost dispusa sa fac un credit sa finantez lunile proaste, cu modificarea asta nu mai are sens, legea noua imi cere practic sa o iau de la capat si pur si simplu am pierdut vointa sa mai fac asta. Nu mai am energia sa o iau de la capat si cadrul legislativ din romania e atat de aiurea facut incat incurajeaza complet concurenta neloiala. Daca tot au vrut sa faca o lege mai eficienta, trebuiau sa includa expres categoria agentiilor de leasing de personal internationale ce recruteaza prin platformele de jobs din romania sau sa ban aceste anunturi prin notificarea platformelor. Italia o face, alte tari o fac, in romania hai sa dam iar cu mai multe reguli in firmele de recrutare care le putem terfeli local, in timp ce cele internationale sunt privilegiate. Va veni poate o zi cand inainte de a se da o lege in un domeniu se vor consilia cu firmele care stiu practic ce se intampla in domeniu pentru ca sunt active in domeniu.

Biroul e inchis, nu se mai foloseste internetul sau telefonul. Pot sa platesc factura curenta de servicii la romtelecom(care oricum include abonament in avans) si sa merg pe dizolvare voluntara fara sa am ceva scris de la romtelecom? Am respectat contractul si le-am trimis notificare cu 40 zile inainte fata de 30 cat prevede contractul.

Au dreptul sa aplice penalizari pentru dizolvare in ciuda articolului de mai sus? Este asa ceva normal sa nu fie expres trecuta in contract clauza de dizolvare daca aceasta clauza nu vor sa o recunoasca ca si cand acopera situatia de dizolvare?

Sau sunt fortata sa ma declar in incapacitate de plata sau faliment? Care este procedura in acest sens si oare asta cat mai costa?

M-am oferit sa platesc orice factura de servicii prestate din banii proprii pentru a nu termina totul cu gust amar si a intra in incapacitate de plata, dar banii disponibili s-au terminat si sa stau acum sa platesc penalizari ridicole mi se pare absolut absurd. Ma gandesc ca poate ar trebui sa le trimit si un buchet de flori sau o sticla de vin sa le multumesc pentru 12ani jumate de colaborare.

Romtelecom m-a recompensat fantastic dupa 12ani jumate de plata la timp, tot respectul pentru ei.
Cel mai recent răspuns: gabrici , utilizator 13:04, 26 August 2018
Raspunsul este ca nu au dreptul sa aplice penalizari in nici o situatie daca nu pot demonstra clar prejudiciul cauzat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza contract romtelecom gabrici gabrici Buna seara Am o clauza foarte neclara in contractul cu Romtelecom, clauza care acum imi da dureri de cap mari. Cand am semnat contractul eu am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Contract telefonie /firma recuperatoare Dumitru-Mitica Dumitru-Mitica Buna ziua . Sunt nevoit sa apelez la cunostintele dvs din urmatorul motiv. Acum cativa ani am avut contract la Cosmote pentru 2 abonamente, eram la zi cu ... (vezi toată discuția)
Contract cu societate telefonie... raceudan raceudan Am incheiat contract cu Romtelecom pt telefonie, internet si tv cu clauza ca daca reziliez contractul in mai putin de 2 ani platesc daune mari. Cum pot evita ... (vezi toată discuția)