avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dauna auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dauna auto

Un individ m-a lovit si are rca la insurance. Insurance colaboreaza in timisoara cu trei firme de service. Eu pot sa repar ,masina mea, la alt service pe asigurarea lui. Cum se procedeaza si daca este legal ca sa accepte doar trei firme de service.
~ Conținut șters la cerere ~
Problema este ca altii cer un accept de plata de la insurance , deoarece nu au un protocol incheiat, sau insurance nu este de acord cu valoarea altor firme de service. Este legal ada ceva? Cunoasteti care este legea referitoare la aceasta problema?
~ Conținut șters la cerere ~
Trebuie sa ne spuneti si perioada de valabilitate a polite( intereseaza cand a fost incheiata) si cand a avut loc evenimentul rutier? Ulterior va pot spune legea incidenta. Service-ul poate fii oricare agreat RAR. Si la City si in general faceti-va o copie de pe cererea de despagubire pe care sa va puna primirea...doar asa curg niste termene! Pot fi incidente prevederile Legii 132/2017 si Norma ASF 20/2017 sau Legea 136/1995, OG 54/2016 SI Norma ASF 39/2016.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Decembrie 2017
Diana Cioroiu, Avocat
Rca vinovat este valabil un an de la 9 dec 2017. Multumesc pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Decembrie 2017
dan.c.n., utilizator

Alte discuții în legătură

Despăgubire rca criss75ro criss75ro Bună seara! Pe data de 6 martie a.c. în timp ce ma deplasam spre servici cu mașina personală , într-o intersecție am fost lovit de o mașină de la ... (vezi toată discuția)
Am o polita rca valabila pana in 14 septembrie 2022 emisa de ... silviatudor94@yahoo.com silviatudor94@yahoo.com Am o polita RCA valabila pana in 14 septembrie 2022 emisa de City Insurance. Pentru ca aceasta firma a intrat in procedura de faliment, ASF si FGA Romania ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca nu plateste robert87 robert87 Buna ziua,agentia city insurance nu plateste pe data de 13 03 2020 am fost la constatare unde am acceptat sa imi repar masina in regie proprie,constatatorul ... (vezi toată discuția)