avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despăgubire RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despăgubire RCA

Bună seara! Pe data de 6 martie a.c. în timp ce ma deplasam spre servici cu mașina personală , într-o intersecție am fost lovit de o mașină de la dezăpezire în partea din fata a mașinii rezultând avarierea doar a mașinii mele, el tamponandu-ma cu lama . Precizez ca eu eram oprit la STOP.
Șoferul utilajului a recunoscut vina deci am făcut constatul amiabil, am fost amândoi la asiguratorul lui ( City Insurance) am dat declarații și după câteva zile am primit următoarea adresa :
ADRESA COMUNICARE
Societatea Asigurare Reasigurare City Insurance , va aducem la cunoștință faptul că în urma analizării documentelor depuse la dosarul de dauna, avariile suferite la auto VW Passat au fost produse de autoutilitara Mercedes Benz în timp ce efectua activități de dezăpezire .
Rezultă în mod clar faptul ca evenimentul în cauza s-a produs în timp ce vehiculul răspunzător de producerea pagubei era utilizat ca utilaj / instalație de lucru, în aceasta situație fiind incidente prevederile art.12 lit.k din legea 132 / 2017 conform cărora :
" Asigurătorul RCA nu acordă despăgubiri pentru :
k) prejudiciile produse de dispozitivele sau de instalațiile montate pe vehicule, atunci când acestea sunt utilizate ca utilaje ori instalații de lucru, acestea constituind riscuri ale activității profesionale "
Mai subliniez faptul ca în momentul impactului utilajul nu era cu lama jos pentru a dezăpezi , era cu lama ridicata , de altfel el se deplasa spre un alt drum pentru dezăpezire, porțiunea de drum pe care ne aflam noi era in interiorul orasului iar aici este alta firma de dezăpezire.
Însă acest lucru nu a fost prins în declarația data în fata inspectorului de la asigurare. Acolo șoferul a declarat ca era în timpul serviciului, neștiind ca acest lucru ar face diferența. Întrebarea mea este acum ce as putea face sa recuperez paguba? ( aproximativ 5000lei). Se poate face o întâmpinare în care sa se expună mai în amănunt faptele?
Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: criss75ro , utilizator 18:53, 21 Martie 2019
Faceti o sesizare/plangere, justificata cu documente, raspuns asigurator, nr. dosar de dauna la ASF.
Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2019
Laszlo Bicsak, Alte profesii
Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema, asiguratorul nu vrea sa plateasca insaneeee insaneeee Buna ziua, Am o problema destul de delicata si nu stiu unde sa mai apelez. Pe data de 10.02.2012 am avut un accident cu un utilaj (autogreder) care se ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, numele meu este sandu daniel. sunt proprietarul unui ... Sandu Daniel Sandu Daniel Buna ziua, Numele meu este Sandu Daniel. Sunt proprietarul unui autoturism marca Skoda Octavia, cu numarul de inmatriculare PH20SGC. Pe data de 3 aprilie, ... (vezi toată discuția)
Respingere dosar daune rca promocris promocris Buna ziua , Tocmai mi s-a comunicat de catre un asigurator RCA ca mi se respinge un dosar de daune pe motiv ca, si citez:\\"conform Art.27 ,pct.11 din Ordinul ... (vezi toată discuția)