avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate statie taxi
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

statie taxi

Buna ziua !
Ma numesc Mindruta Daniela, sunt din Constanta si doresc sa va prezint o situatie referitoare la amplasarea unei statii de taxi, avand rugamintea de a primi lamuriri, pe cat posibil prin indicarea unor texte legale, intentia noastra, a locatarilor fiind de a formula o sesizare catre autoritatile locale pentru a preciza daca nu cumva aceasta statie de taxi limiteaza, ingradeste, obtureaza dreptul nostru, al locatarilor, de a avea acces in scara, respectiv de a parca autoturismele proprietate personala in zona unde este amplasata statia de taxi. Asadar, aceasta statie de taxi a fost amplasata de scurt timp pe o strada intens circulata din Constanta - Soveja, in apropierea unei treceri de pietoni, trecere care precede un sens giratoriu, in imediata apropiere a accesului in scara A, a blocului in care locuiesc, Aceasta statie de taxi, inainte de a fi amplasata in zona amintita, a fost amplasata anterior in zona scarii D a aceluiasi bloc, adica la arox. 200 metri mai jos. Posibilitatea de parcare a autoturismelor proprietate personala este de o parte si de alta a strazii Soveja, iar modalitatea de dispunere/parcare a autoturismelor este in paralel, putin in diagonala. Mentionez ca municipalitatea nu a alocat locuri de parcare care pot fi inchiriate/rezervate anual de catre locatari, acesta fiind singurul mod de parcare al autoturismelor personale, neexistand parcari in zona, In prezentul caz, statia de taxi ocupa 5 lucuri, dispuse unul in spatele altuia, pe prima banda din cele trei, pe sensul de circulatie, fapt ce acopera, obtureaza o posibilitate de parcare a unui nr. de 10-12 autoturisme proprietate personala.
De aceea doresc sa ma lamuriti cine are intaietate pentru aceasta zona unde a fost amplasata statia de taxi: statia de taxi sau locatarii care nu au fost consultati cu privire la amplasarea acestei statii, creandu-se in mod evident un disconfort si daca se incalca vreun drept.
Avand credinta ca voi primi lamuriri pertinente si fundamentate referitoare la situatia creata, va adesez anticipat multumirile mele !

Alte discuții în legătură

Drepturi pentru locuitorii de la parterul blocului Marie19 Marie19 Locuiesc cu chirie la parterul unui bloc de 10 ani. De cand cu pandemia, toti copiii din cartier folosesc ca loc de joaca zona verde de langa blocul nostru. ... (vezi toată discuția)
Parcare pe domeniul public/cerere pentru parcari acoperite szabyku szabyku Buna ziua. De curand mi-am achizitionat o masina si am probleme atat cu vecinii de scara cat si cu cei de bloc, in legatura cu parcarea in fata ... (vezi toată discuția)
Spatiul verde din jurul blocului scor.pio scor.pio Va salut! Am si eu o intrebare va rog. Spatiul verde din jurul blocului apartine primariei sau asociatiei de proprietari? De ce va intreb. In urma cu un an, ... (vezi toată discuția)