avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate ieși din indiviziune dintr-o proprietate în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate ieși din indiviziune dintr-o proprietate în care statul are 10%?

Detin un apartament intr-o casa in care mai locuiesc alte doua familii. Situatia este urmatoare:

Eu (proprietar) – cota 40% din spatiile comune, respectiv pod.
Familia 2 (proprietar) – cota 50% din spatiile comune, respectiv pod.
Familia 3 (chirias, statul proprietar) – cota 10% din spatiile comune, respectiv pod.

Familia 2 proprietar este dispusa sa imi cedeze cota ei de 50% din pod. Intrebarile sunt:
1. Care sunt demersurile prin care pot deveni proprietar pe 40%+50%=90% din pod, iar statul (cota 10%) sa imi recunoasca titlul de proprietate?
2. Mentionez ca Familia 3 (chirias) si-a amenajat deja o camera in cota de 10%, Prin ce demers statul ar putea accepta ca revenindu-i acel spatiu in cuantumul de 10% si nu un altul din suprafata podului?
Multumesc,
Razvan Neacsu
Ultima modificare: Miercuri, 13 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: razvan .neacsu , utilizator 16:57, 13 Decembrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea in proprietate a spatiilor comune razvan .neacsu razvan .neacsu Buna ziua, as dori sa ma ajutati cu cateva informatii privind posibilitatea trecerii in proprietate a unor parti din spatiile de folosinta comuna. Context: ... (vezi toată discuția)
Amenajarea podului unei mansarde matei_stoica matei_stoica Buna ziua, Am un apartament situat la etajul 4 din 4, iar in cartea funciara a imobilului apartamentul este incadrat defapt ca si mansarda (tavanul fiind de ... (vezi toată discuția)
Mansardare pod bloc Ing3ras86 Ing3ras86 Buna ziua Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc cu 4 etaje. Acoperisul acestui bloc dispune de un pod. Accesul la pod se face printr-o usa din scara ... (vezi toată discuția)