avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Amenajarea podului unei mansarde
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Amenajarea podului unei mansarde

Buna ziua,

Am un apartament situat la etajul 4 din 4, iar in cartea funciara a imobilului apartamentul este incadrat defapt ca si mansarda (tavanul fiind de rigips prins de grinzi de lemn) iar acoperisul este impartit intre locatarii de la etajul 4. Doresc amenajarea podului de deasupra apartamentului meu prin compartimentare cu rigips (3 camere + baie).

Pentru a putea intabula in CF amenajarile si respectiv noua suprafata a imobilului ce autorizatii am nevoie? Am nevoie de certificat de urbanism de la primarie pentru amenajarea podului, dar pentru schimbarea compartimentarii existente? Practic nu modific regimul de inaltime al imobilului si nu fac modificarii care pot afecta structura acoperisului. Structura blocului este bazata pe stalpi de sustinere din fier-beton si grinzi de sustinere. Peretii interiori ai imobilului nu sunt pereti de rezistenta. Lucrarile trebuiesc supervizate de un inginer cadastrist sau cum se va numi? La finalizarea lucrarilor ma gandesc ca am nevoie de un proces verbal de receptie la terminarea lucrarilor vizat de cineva. Sau? Fiind vorba de amenajarea podului unei mansarde am nevoie de acordul vecinilor? Avand in vedere ca vor fi efectuate modificari la partea electrica si respectiv partea sanitara am nevoie de proiecte pentru aceste doua instalatii?

Cu ce ar trebui sa incep din punct de vedere documentatie? Doresc ca modificarile ce le voi aduce imobilului sa le notez in CF. Am vecin care si-a amenajat podul insa nu si-a facut intabulare la CF a spatiului suplimentar.

Va multumesc mult pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:46, 29 August 2016
Acoperisul ,conform dispozitii in vigoare reprezinta parte comuna si nu poate sa fie impartit de catre locatari
Anterior oricarui demers este obligatoriu sa solicitati si sa obtineti acordul asociatiei de proprietari si a vecinilor ,pentru schimbare destinatie spatiu parte comuna in spatiu cu destinatia de locuinta
Pentru materializarea interesului dv amenajarea podului de deasupra apartamentului meu prin compartimentare cu rigips (3 camere + baie).,este necesar initial sa consultati persoana specializata=arhitect -care sa execute proiect tehnic
In baza acordului asociatiei de proprietari urmeaza sa solicitati autorizatie de constructie si certificat de urbanism-documente care urmeaza sa le depuneti la asociatia de proprietari pentru completare in cartea tehnica a imobilului si la ocpi
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pod la mansarda Bogdan_Escu Bogdan_Escu Buna ziua, Am cumparat recent un apartament situat la mansarda unui bloc, (p+6+m) dintr-un cartier rezidential nou. Deasupra palierului de mansarde (14 la ... (vezi toată discuția)
Alteratii pod brasov centrul istoric laura42 laura42 Buna ziua Am cumparat recent un apartament in centrul istoric al Brasovului la etajul 1. Cu 3 luni inainte o alta persoana a cumparat podul de deasupra ... (vezi toată discuția)
"mansarda" cu pod deasupra bogdan111 bogdan111 Buna seara, As dori sa va solicit asistenta in legatura cu o problema: am cumparat un apartament situat la mansarda unui bloc de tip P+2+M conform ... (vezi toată discuția)