avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plângere penală pentru distrugere auto. Ajută ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plângere penală pentru distrugere auto. Ajută filmările camerei de la luneta mașinii?

Eram in parcarea unui mall si cautam un loc de parcare. S-a eliberat un loc de parcare si am parcat. Un individ cu o doamna care era in fata mea cu avariile puse a inceput sa ma injure dupa ce am parcat zicandu-mi ca voia sa parcheze acolo si de ce i-am luat locul de parcare. Cu toate ca parcarea era publica Dupa 15 minute m-am intors la masina si am constatat ca era zgariata. Am ajuns acasa si am verificat imaginile camerei de la luneta masinii si dupa imbracaminte era respectivul cu dansa + ca a parcat in apropierea masinii mele si se observa ca pleaca. Am fost la politie am depus plangere si am fost chemat la audieri (unde am fost intrebat unde sunt filmarile - mi-au spus sa le pun pe un cd). Au trecut doua saptamani si am fost contactat de catre cel ce mi-a luat a 2-a reclamatie si intrebat daca am reusit sa fac rost de filmari, l-am intrebat ce s-a intamplat si a zis ca el nu poate sa faca nimic fara filmari! Problema este ca pe filmare nu se vad fetele lor si nu doresc sa fie musamalizat cazul (dupa cum s-a comportat politistul mi se pare ca se cunostea cu indivizii) sau posibil sunt eu prea paranoic!

Cum as putea sa refuz sa ofer probele video pana cei doi declara ce s-a intamplat?
Ultima modificare: Joi, 14 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: alexandrupopescu2 , utilizator 01:23, 19 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu prezentati probele, doar pe ce sustineti dvs, nu cred ca o sa faca ceva.
Se observa pe filmare cum va zgarie masina?
alexandrupopescu2 a scris:


Problema este ca pe filmare nu se vad fetele lor


Dv ca si potential reclamant va rebvine obligatia sa probati acuzele
Daca nu detineti proba concreta care sa conduca la identificarea autorilor,nici autoritatile nu pot acuza in mod neintemeiat persoanele care au parcurs parcarea unitatii comerciale
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ynocentta:
Este ideal sa detina probe, dar persoana vatamata poate formula plangere si daca nu are probe.
În acţiunea penală sarcina probei aparţine în principal procurorului, cu alte cuvinte, organele de urmarire penala au obligatia să caute şi să strângă datele ori informaţiile cu privire la existenţa infracţiunilor şi identificarea persoanelor care au săvârşit infracţiuni.

Este posibil sa fie camere de supraveghere in parcarea respectiva si doar politia poate solicita inregistrarile.
Ultima modificare: Joi, 14 Decembrie 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Daca nu prezentati probele, doar pe ce sustineti dvs, nu cred ca o sa faca ceva.
Se observa pe filmare cum va zgarie masina?


Din pacate doar se aude si se vad persoanele in cauza care trec pe langa masina!

Am depus si probele video si am intrebat cand o sa fiu contactat pentru ca totusi au trecut 3 saptamani! Politistul in cauza mi-a raspuns ca are dosare in lucru si de 4 ani!
Eu stiam ca in termen de 30 de zile se ofera un raspuns! Ma gandesc sa trec acest incident la pierderi si sa imi repar masina pe banii mei, am inteles ca daca o sa fiu oprit in trafic dupa 30 de zile sunt pasibil pentru amenda!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala distrugere auto ContSters316236 ContSters316236 Buna ziua. Sa incep sa va povestesc ce mi sa intamplat. Eram in parcarea unui mall si cautam un loc de parcare. Sa eliberat un loc de parcare si am parcat. O ... (vezi toată discuția)
Distrugere/ zgariat autoturism Waky Waky Buna seara, postez aici in speranta ca voi gasi cea mai buna cale de a mi se face dreptate. Acum doua seri am ridicat stergatorul unui vecin care ... (vezi toată discuția)
Acuzatii false in legatura cu o masina zgariata adicjcr adicjcr Buna ziua, Recent am fost acuzat de un necunoscut ca i-am zgariat masina. Singurul martor al acestuia este un angajat de-al sau si mai nou niste fotografii ... (vezi toată discuția)