avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Mentionez ca sunt separat de sotia mea de 4 ani,am domiciliul in alt judet.Doresc sa divortez dar nu pot sa ma prezit la divort datorita serviciului care nu-mi permite sa ma deplasez atunci cand doresc eu.
Nu avem bunuri comune de impartit,avem 2 copii majori.Ea are o carte de identitate provizorie si nu pot sa precizez adresa actuala la are ar pute fi contactata.
Cum pot sa procedez?
Ma poate reprezenta cineva in lipsa(un avocat platit) de exemplu?
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 07:49, 14 Octombrie 2009
Va trebui sa fiti prezent macar la doua termene.In rest avocatul va poate reprezenta.Citatia pt sotie se poate trimite si la locul de munca.
procedura divortului este una speciala , care prevede prezenta obligatorie a reclamantului la termenele procesuale .
lipsa reclamantului poate duce la suspendarea cauzei .
va trebui sa va prezentati la depunerea actiunii si cel putin la un termen de judecata.
in rest se poate prezenta avocatul .
Lipsa reclamantului la cel putin doua termene de judecata nu duce la suspendarea cauzei , ci la respingerea actiunii ca nesustinuta.


Va multumesc frumos pt. lamuriri.
Mai am o intrebare,daca sotia nu se prezinta sau nu poate fi gasita,ce se intampla?Cum se va derula procesul?
Prezenta paratului in procesele de divort nu e una obligatorie.

Asa incat , daca aceasta refuza sa se prezinte , sau , din varii motive nu reuseste sa participe la desfacerea casatoriei , instanta de judecata va pronunta hotararea judecatoreasca in consideratia probelor administrate, propuse de catre dumneavoastra, ca reclamant.

Si aici ar fi exclusa posibilitatea desfacerii casatoriei prin acordul partilor ( de care instanta ia act la un singur termen )mentionat intr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila , nemotivata.
Varianta care, din punctul de vedere al duratei , e in favoarea dumneavoastra.
Lipsa de comunicare si de informatie mai mult incurca lucrurile , decat sa le clarifice.
Asa ca... rezolvarea situatiei dumneavoastra familiale nu sta in gasirea de solutii , in mod separat , ci impreuna , cu un ajutor specializat.
Succes.;)


Alte discuții în legătură

Divorț papacostas papacostas Într-un proces de divort fara copii fără partaj si cu care sunt de acord eu fiind pârât. Pot alege să nu mă prezint si sa trimit avocat . Doresc sa fac ... (vezi toată discuția)
Divort mar4905 mar4905 Am primit citatie ptr actiune divort deschisa de sotie, actiunea este deschisa de anul trecut in august , si are ca prim termen 21 iunie 2011, ..1)ce se ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un sfat dolores dolores Sotul meu a intentat proces pentru desfacerea casatoriei iar eu nu intentionez sa ma prezint la tribunal.Ce trebuie sa fac acum ? Sunt de acord cu divortul dar ... (vezi toată discuția)