avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1331 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt calificat

Diferenta dintre furt calificat prin escaladarea gard si furt calificat prin violare de domiciliu , va rog sa-mi spuneti care este diferenta!
Cel mai recent răspuns: viorelv , utilizator 17:27, 14 Decembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe lângă modalitatea în care a pătruns făptuitorul în locul de unde a furat, diferența constă și în limitele de pedeaspsă stabilite prin lege, astfel, la furtul prin efracție pedeapsa stabilită de lege este de la 1 la 5 ani, pe când la furtul comis prin violare de domiciliu pedeapsa este de la 2 la 7 ani.
La ce diferente va referiti?
Adică spre exemplu sotul își reclama fosta soție că a sărit gardul la el in curte , el având un alt domiciliu si i-a sustras o sumă de bani si face plangere la politie pentru furt.Ulterior sotul spune că a găsit banii si că nu i-a luat sotia si vrea tragerea ei la răspundere pt. violare de domiciliu care dintre infractiunii este facuta in speta, in conditiile in care fosta soție recunoaște că a sărit gardul si a intrat în domiciliul soțului fără acordul sau dar că nu a luat bani din casa ci doar l-a luat de acolo pe copilul lor minor pe care îl are în custodie .
Ultima modificare: Joi, 14 Decembrie 2017
viorelv, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt calificat sau furt cipiadam cipiadam va salut.am si eu un prieten care a facut o tampenie si akum nu stie ce il asteapta.sa va lamuresc putin....el are aproape 40 de ani si cazierul lui este curat ... (vezi toată discuția)
Y suna la poliție pentru ca a găsit distrusa usa de acces de ... TbyTibi TbyTibi Y suna la poliție pentru ca a găsit distrusa usa de acces de la casa vecinului pe care o are în grija. Proprietarul imobilului a declarat faptul că nu ... (vezi toată discuția)
Furt prin escaladare alina_vi alina_vi Pot considera ca este vorba de infractiunea de furt calificat , atunci cand furtul este comis prin escaladare, daca hotul a patruns in domiciliu pe usa ramasa ... (vezi toată discuția)