avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Recidivă în perioada de probațiune. Pot spera la o ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Recidivă în perioada de probațiune. Pot spera la o nouă suspendare?

Buna am o problema foarte mare si doresc sa ma ajutati cu un raspuns . Cu 2 ani in urma am fost judecat. Hotararea a fost asa: mi s-au dat 4 ani si 8 luni inchisoare si 3 ani cu termen de probatiune si mi s-a spus in caz de mai fac vreun dosar penal merg la puscarie.

Acum a trecut un 1 an de cand a fost hotararea si am facut un nou dosar penal pe alcool la volan cu grad avansat de ebrietate. Acum nu a fost nicio hotarare fiindca judecata se amana: prima data nu era procurorul, a doua oara nu era avocatul, a 3-a oara nu era judecatorul, a 4-a oara am rugat instanta sa-mi dea voie la un alt avocat si iarasi s-a amanat si uite asa a trecut inca un an.

Acum imi caut alt avocat m-am uitat pe sentinta din 2015 de cand a fost hotararea si mi-a mai ramas 1 an cu termen de probatiune până expira. As dori sa stiu cum sa procedez si care sunt sansele sa nu merg la puscarie? Eu inca n-am fost recunoscut vinovat nici nu m-a intrebat instanta dacă recunosc sau nu fiindca se anula.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Oleg.Chitic , utilizator 02:59, 20 Decembrie 2017
Din pacate cea de-a doua infractiune nu este nicimacar din culpa, ci una intentionata.... Daca era una din culpa, se putea vorbi despre posibilitatea de mentinere a suspendarii...
Ultima modificare: Joi, 14 Decembrie 2017
Diana Cioroiu, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ART. 96 c.p.
Revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere
(1) Dacă pe parcursul termenului de supraveghere persoana supravegheată, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse ori stabilite de lege, instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei.
(2) Dacă până la expirarea termenului de supraveghere persoana supravegheată nu îndeplineşte integral obligaţiile civile stabilite prin hotărâre, instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei, afară de cazul în care persoana dovedeşte că nu a avut nicio posibilitate să le îndeplinească.
(3) Dacă pedeapsa amenzii care a însoţit pedeapsa închisorii în condiţiile art. 62 nu a fost executată şi a fost înlocuită cu pedeapsa închisorii potrivit art. 63 alin. (2) sau art. 64 alin. (5) şi alin. (6), instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei, la care se adaugă pedeapsa închisorii care a înlocuit amenda.
(4) Dacă pe parcursul termenului de supraveghere cel condamnat a săvârşit o nouă infracţiune, descoperită până la împlinirea termenului şi pentru care s-a pronunţat o condamnare la pedeapsa închisorii, chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei.
(5) Pedeapsa principală pentru noua infracţiune se stabileşte şi se execută, după caz, potrivit dispoziţiilor referitoare la recidivă sau la pluralitatea intermediară.

(6) Dacă infracţiunea ulterioară este săvârşită din culpă, instanţa poate menţine sau revoca suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. În cazul revocării, dispoziţiile alin. (1), alin. (4) şi alin. (5) se aplică în mod corespunzător.




dar ce insamna sta culpa ?as dori sa stiu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Risc sa fiu privat de libertate? MihaelaPostica MihaelaPostica Sunt in termen de probatiune pe 3 ani..o luna in urma am incalcat legea si mi-a fost deschis alt proces pe numele meu..risc sa fiu privat de libertate sau nu (vezi toată discuția)
Buna seara. am nevoie de raspuns. multumesc Constantin Alex Constantin Alex Buna seara oameni buni Am si eu mai multe intrebari. Am fost condamnat la 3 luni inchisoare cu suspendare pentru posesie marihuana, o cantitate foarte mica, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - revocarea suspendării executării pedepsei Jugariu Jugariu O pedeapsa de 5 ani cu suspendarea sub supraveghere poate fi revocata? Mentionez .ca decizia este definitiva (vezi toată discuția)