avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna seara. Am nevoie de raspuns. Multumesc
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna seara. Am nevoie de raspuns. Multumesc

Buna seara oameni buni
Am si eu mai multe intrebari.
Am fost condamnat la 3 luni inchisoare cu suspendare pentru posesie marihuana, o cantitate foarte mica, cam cat pentru o tigara(joint). Am avut avocat din oficiu, dar am impresia ca nu mi-a fost de ajutor. Pe langa aceasta condamnare am mai primit si 60 de zile munca in folosul comunitatii si doi ani in incercare(daca zic corect). Am fost la probatiune, m-a trimis mai departe la institutia respectiva si de acolo mai departe la munca. Dar eu nu sunt apt de munca si nu m-am prezentat la locul respectiv unde trebuia sa muncesc. Acum , cred ca consilierul de probatiune va trimite la procuror/judecator mai departe cum ca nu m-am prezentat pt acele ore. Este obligatoriu sa ma duc? Ce poate sa mi se intample? Trebuie de la doctor , o foaie ceva prin care sa demonstrez ca am probleme grave cu spatele si nu pot sa muncesc? Ca sunt inapt? Va rog astept raspunsuri , nu stiu ce sa fac. La politie am fost pt probe biologice.
Ultima modificare: Joi, 17 Decembrie 2020
Constantin Alex, utilizator
Cel mai recent răspuns: Constantin Alex , utilizator 12:27, 17 Decembrie 2020
Am fost la probatiune, m-a trimis mai departe la institutia


cand ati fost in instanta, nu ati spus ca va doare spatele? cand ati fost la probatiune, nu ati zis ca va doare spatele ?
ca am probleme grave cu spatele si nu pot sa muncesc? Ca sunt inapt?

de cand sunteti inapt ?
daca arati inapt, erati incadrat in grad de handicap.
Cine a hotarat ca sunteti inapt ?
Ati fost la medic sa vedeti ce aveti la spate si sa incercati sa rezolvati problema ?
Atentie, riscati sa faceti puscarie daca dvs hotararti de la sine putere sa nu va prezentati la munca,.
Riscati sa ajungeti la puscarie daca se constata de catre instanta ca nu ati respectat obligatiile stabilite cu rea credinta. Angajati-va avocat si discutati cu el ce anume demersuri trebuie sa intreprindeti.
ART. 96 c.p.
Revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere
(1) Dacă pe parcursul termenului de supraveghere persoana supravegheată, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse ori stabilite de lege, instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei.
(2) Dacă până la expirarea termenului de supraveghere persoana supravegheată nu îndeplineşte integral obligaţiile civile stabilite prin hotărâre, instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei, afară de cazul în care persoana dovedeşte că nu a avut nicio posibilitate să le îndeplinească.
(3) Dacă pedeapsa amenzii care a însoţit pedeapsa închisorii în condiţiile art. 62 nu a fost executată şi a fost înlocuită cu pedeapsa închisorii potrivit art. 63 alin. (2) sau art. 64 alin. (5) şi alin. (6), instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei, la care se adaugă pedeapsa închisorii care a înlocuit amenda.
(4) Dacă pe parcursul termenului de supraveghere cel condamnat a săvârşit o nouă infracţiune, descoperită până la împlinirea termenului şi pentru care s-a pronunţat o condamnare la pedeapsa închisorii, chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei.
(5) Pedeapsa principală pentru noua infracţiune se stabileşte şi se execută, după caz, potrivit dispoziţiilor referitoare la recidivă sau la pluralitatea intermediară.
(6) Dacă infracţiunea ulterioară este săvârşită din culpă, instanţa poate menţine sau revoca suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. În cazul revocării, dispoziţiile alin. (1), alin. (4) şi alin. (5) se aplică în mod corespunzător.

De frica nu am spus... nu stiu, trec pintr-o perioada foarte grea a vietii mele si sunt foarte confuz, "pierdut" ca sa zic asa...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recidivă în perioada de probațiune. pot spera la o nouă suspendare? Oleg.Chitic Oleg.Chitic Buna am o problema foarte mare si doresc sa ma ajutati cu un raspuns . Cu 2 ani in urma am fost judecat. Hotararea a fost asa: mi s-au dat 4 ani si 8 luni ... (vezi toată discuția)
Munca in folosul comunitatii! bog28 bog28 Buna seara . As dori sa stiu ce mi se poate intampla daca refuz sa prestez munca in folosul comunitatii? Am o condamnare de 1 an si 6 luni cu suspendare si 60 ... (vezi toată discuția)
Urmărire penala Alex Coropca Alex Coropca Buna ziua,daca am o suspendare de 1 an si 6 luni si 2 ani de probatiune si in acest timp mai fac o fapta de exemplu lovire simpla fara ca victima sa aiba ... (vezi toată discuția)