avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calculul cheltuielilor comune - asociația de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calculul cheltuielilor comune - asociația de proprietari

Buna ziua ,
Locuiesc intr-un imobil cu 30 de apartamente impartit pe 3 scari .
Parte din proprietari au vandut spatiul de depozitare din beciuri unor persoane care nu locuiesc in imobil.
Intrebarea mea este daca acesti proprietari nu ar trebui sa intre la plata cheltuielilor lunare ale imobilului cum ar fi fondul de rulment sau de reparatii ale imobilului?
Daca acesti proprietari care isi pot transforma spatiul din beciuri in locuinte nu trebuie sa participe la cheltuielile de reparatie ale cladiri.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:31, 15 Decembrie 2017
Chiar daca nu sunt proprietarii unor apartamente din bloc cei care detin o proprietate in imobil trebuie sa contribuie la fondurile asociatiei proportional cu suprafata utila detinuta.

Spatiul de depozitare din beciuri exista in actele de proprietate ale proprietarilor care le-au vandut sau faceau parte din partile comune (caz in care nu le puteau instraina)?

Conform dispozitii in vigoare ,daca adunarea generala a dispus constituirea fondurilor de rulment si de reparatii,obligatia constituirii acestora revine tuturor proprietarilor care detin spatii in condominiu
In cazul proprietarilor care schimba destinatia spatiului ,acestora le revine obligatia sa constituie fondurile dispuse de adunarea generala a proprietarilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plateste fondul de reparatii si fondul de rulment? Eelly Eelly In asociatia pe care o administrez sunt 5 partamente de vanzare. O firma este interesata sa cumpere aceste apartamente si sa le dea in chirie angajatilor sai. ... (vezi toată discuția)
Fondul de reparatii este obligatoriu? cornelia_a cornelia_a Daca apartamentul al carui proprietar sunt este nelocuit, ce obligatii la plata imi revin? cheluielile pe spatiile comune da dar in privinta fondului de ... (vezi toată discuția)
Fond de reparatii bloc savuvirgil savuvirgil Locuiesc intr-un bloc cu 100 de garsoniere din care 99 sunt proprietate iar eu sunt chirias la intr-o garsoniera care este proprietatea Primariei Capitalei. ... (vezi toată discuția)