avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Sunt în imposibilitate de a plăti o rată din cauza ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Sunt în imposibilitate de a plăti o rată din cauza unei popriri. Ce soluții am ca să rezolv situația?

In urma inmfiintarii unei popriri de catre ANAF pe conturile mele am aflat ca nu pot sa imi platesc creditele catre banci.
Am adus adresa de la angajator (ca imi vireaza deja 33% din salariu catre ANAF) catre banci iar acestea mi-au dat voie sa imi platesc ratele creditelor/ cartilor de credit pentru a evita raportarea la Biroul de Credite.
Toate bancile, mai putin Europe Credit Bank care mi-a comunicat ca politica lor nu le permite sa imi deblocheze conturile (doar pentru plata ratei unei carti de credit) in baza adresei de la angajator si ca am nevoie de la ANAF de o adresa catre banca pentru plata partiala (adresa care ANAF mi-a confirmat ca nu se emite decat dupa plata integrala a popririi).
Iar eu acum stau cu banii in mana si in 5 zile voi fi raportat la biroul de credit pentru ca nu pot sa imi depun banii pentru rata iar pana la stingerea popririi voi acumula penalitati si dobanzi pentru neplata acestui card.
Intrebarea mea este:
Ce pot face in aceasta situatie?
Pot ataca in instanta decizia bancii pentru a evita pe viitor penalitatile ce vor urma din imposibilitatea platii ratelor?
Consilierul clienti de la ECB mi-a dat practic doua variante:
- poprirea ramane si pana la stingerea ei ratele si dobanzele se vor acumula pentru ca un pot sa depun bani in cont
- pot achita tot cardul integral in avans si sa il inchida
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: sattod , utilizator 12:07, 20 Decembrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Silvia Zaharia a scris:

Până atacați decizia băncii în instanță, timpul va trece și automat se vor adăuga penalitățile de întârziere.

Fiecare bancă are condițiile sale și dacă ați aderat la ele prin semnarea contractului cu societatea bancară respectivă, trebuie să le respectați.

Cea mai fezabilă soluție, mi se pare, cea de a achita toată suma de pe cardul respectiv și în acest fel, închideți și contul și nu mai aveți probleme de a intra în baza de date a rău platnicilor.

revin cu un update:
dupa discutii cu diferite persoane de la ECB am aflat ca defapt nu mi se da voie sa platesc nici integral suma...si singura solutie dupa cum vad ei este sa platesc dayoria catre anaf si abia dupa suma totala catre ei,iar pana platesc anaful integral ei o sa imi adauge penalitati si o sa fiu raportat si la biroul de credite

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire cont indemnizație, alocație și cont card de credit fără înștiințare DDADDA DDADDA Buna ziua, Sotiei mele i-au fost blocate conturile pentru o datorie de 400 ron, care reprezinta o amenda RATB din 2005 si una rutiera din 2010. Problema ... (vezi toată discuția)
Negocieri cu banca oltul oltul daca sunt executat silit si contul este blocat nu pot sa negociez cu banca sa deblocheze contul...? in nici un caz? numai dupa achitarea integrala? (nu s ... (vezi toată discuția)
Executare silita- poprire pe pensie caramela58 caramela58 buna ziua, din cauza imposibilitatii platii ratelor bancare mi s-a pus de catre una din banci ( eu avand mai multe credite pe numele meu) poprire de 1/3 din ... (vezi toată discuția)