avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Malpraxis
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Malpraxis

Buna ziua!
Un pacient operat pentru cancer in urma cu un an este consultat de medicul chirurg pentru a evalua evolutia post-operatorie. Medicul este superficial si nu pune diagnosticul clinic al unei tumori aflate in acceasi zona anatomica cu cancerul operat anterior. Cancerul este diagnosticat tardiv, intr-un stadiu avansat. Aceasta tumora noua se dovedeste a fi cancer, dar un tip diferit fata de primul cancer operat, deci nu este recidiva a tumorii operate. Alti medici confirma ca este un caz de malpraxis. Cancerul este un stadiu avansat, inoperabil. Prognosticul este nefavorabil, probabil pacientul va deceda in urma acestei boli nediagnosticate la timp.

1. Ce pedeapsa risca acest medic daca se dovedeste ca e vinovat in urma unui proces?
2. Exista vreo limita de timp de la data malpraxisului peste care medicul nu mai poate fi dat in judecata? Daca da, care este aceasta limita?
3. Are importanta durata perioadei intre malpraxis si inceperea procesului?
4. Creste severitatea eventualei pedepse daca acest medic e dat in judecata dupa ce pacientul a decedat in urma cancerului nediagnosticat corespunzator?

Intrebarile sunt poate nejustificate sau aiurea. Va rog frumos sa ma ajutati cu orice informatii relevante in acest caz.
Ultima modificare: Vineri, 15 Decembrie 2017
avenfer, utilizator
Cel mai recent răspuns: avenfer , utilizator 16:40, 15 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Durata de solutionare a unei astfel de spete este indelungata cel putin 2-3 ani,consultati un av specializat, se poate merge pe varianta unei plangeri penale sau pe o actiune civila, principala problema fiind ca in actiunea civila trebuie platita taxa timbru la valoarea pretentiilor solicitate.In nici un caz nu va sfatuiesc sa sesizati colegiul medicilor procedura respectiva este facuta sa tergiverseze sesizarile privind culpa medicala.
Va multumesc pentru sfaturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Malpraxis- sectionarea ductului salivar liamatei liamatei Buna ziua! vreau sa va intreb daca in problema mea se merge la mediator sau direct la un avocat. am fost operata de o tumora la obraz. in urma operatiei mi ... (vezi toată discuția)
Malpraxis machiavelli machiavelli Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Tatal meu a fost timp de 10 ani pensionat pe caz de boala (TBC), decizie revizuibila (anual trebuia sa fie ... (vezi toată discuția)
Malpraxis raluca_bra raluca_bra buna ziua, socrul meu a fost diagnosticat cu cancer la colon, a fost operat si a inceput sa faca chimioterapie, fiind luat in observatie de dna Dr. Mazilu ... (vezi toată discuția)