avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Litigii de muncă
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Litigii de muncă

Am depus o cerere de reconversie după ce depusesem întâmpinarea într-un proces civil. Judecătorul nu este obligat să deschidă un nou proces care să rezolve cele subliniate în cerere, în cazul în care reclamantul se opune acceptării cererii?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 15:50, 21 Decembrie 2017
Depinde cand ati depus cererea reconventionala, pentru ca legea spune ca cererea reconventionala se depune, sub sanctiunea decaderii, odata cu intampinarea (sau daca intampinarea nu este obligatorie, cel mai tarzaiu la primul termen de judecata), asa incat o cerere reconventionala depusa peste termen va fi respinsa ca tardiva, si nu disjunsa si judecata separat. Daca reclamantul accepta, deci daca partile se invoiesc, cererea incidentala depusa tardiv va putea fi solutionata impreuna cu cererea principala, insa daca reclamantul se opune, asa cum ati precizat dvs., atunci cererea reconventionala va fi respinsa ca tardiva. Deci, raspunsul final, in speta prezentata, ar fi ca : judecatorul nu este obligat sa deschida un nou proces.
Vă mulțumesc.
Există vreo șansă la apel, dacă revin cu cererea odată cu întâmpinarea?
Nu mai puteti depune in apel,trebuia la fond odata cu intampinarea sub sanctiunea decaderii.[Art.209(4)NCPC].
@ mihaela-liliana, nu este permis ca paratul sa introduca cerere reconventionala direct in apel deoarece se incalca prevederile art.478 (3) cod procedura civila. Data viitoare, in cazul depasirii termenului pentru introducere a cererii reconventionale, se poate introduce separat cererea de chemare in judecata si ulterior se poate solicita conexarea cauzelor in temeiul art.139 cod procedura civila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere reconventionala Antik Antik Am urmatoarea speta : Reclamantul m-a chemat in jud. si a cerut nulitatea unor acte. Instanta a hotarat lipsa de interes a reclamantului. Am formulat cerere ... (vezi toată discuția)
Aspecte de procedura civila Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” Dragi colegi, solicit si eu o opinie, pe procedura civila, in legatura cu o speta: In calea de atac (apel) Tribunalul constata ca judecatoria a fost ... (vezi toată discuția)
Cerere reconventionala dienusa dienusa va rog mult sa-mi spuneti daca este un termen in care se poate pune o cerere reconventionala de un parat in cadrul unui proces (vezi toată discuția)