avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cerere reconventionala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cerere reconventionala

Am urmatoarea speta :
Reclamantul m-a chemat in jud. si a cerut nulitatea unor acte.
Instanta a hotarat lipsa de interes a reclamantului.
Am formulat cerere de complectare /lamurire dispoz.
Reclamantul a declarat apel
Am formulat cerere reconventionala (am solicitat. sa se constate abuzul de drept) procesual)..
.
Va intreb : dupa ce se judeca cererea rec. va pleca dosrul la tribunal ?...sau va pleca dupa ce se judeca cererea de lamurire/complectare dispozitiv ?

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 2 Mai 2019
Antik, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 11:48, 9 Iunie 2019
Cererea reconvențională se depune, sub sancțiunea decăderii, odată cu întâmpinarea sau, dacă pârâtul nu este obligat la întâmpinare, cel mai târziu la primul termen de judecată.
eu am denumit-o aici cerere rec. dar in fapt am formulat o veritabila cerere de chemare in judecata /actiune in constatare ..timbrata . Vedem cu o va califica instanta.
Am vazut in cateva spete pe internet ca, atunci cand cererea rec. Este depusa peste termen este considerata inadmisibila,dar nu nu se respinge in totalitate ci aceasta este directionata catre compartimentul registratura pt.a primi aleatoriu un nr.nou de dosar si termen.
In motivare se va arata aceasta chestiune iar instanta superioara va tine cont de ea.
Prin urmare se va merge in apel, dar exista posibilitatea suspendarii apelului. Asa vad eu situatia.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cererea reconventionala depusa peste termen, este considerara tardiv formulata, nu inadmisibila.
Si doi, daca este depusa peste termen nu "este directionata catre compartimentul registratura pt.a primi aleatoriu un nr.nou de dosar si termen", ci este respinsa. Ceea ce ati gasit dvs pe net se refera la vechiul cod de procedura civila, cand o cerere depusa peste termen era disjunsa si judecata separat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare de divort ambigua. trebuie apel? micheller micheller In hotarare, instanta pe de o parte disjunge judecarea partajului de divort, dar pe de alta parte, admite cererea reconventionala a paratului, in care solicita ... (vezi toată discuția)
Litigii de muncă mihaela-liliana mihaela-liliana Am depus o cerere de reconversie după ce depusesem întâmpinarea într-un proces civil. Judecătorul nu este obligat să deschidă un nou proces care să ... (vezi toată discuția)
Denumire document stefan_71 stefan_71 Buna ziua! Am deschis o actiune in instanta ,ulterior parata a depus intampinare si cerere reconventionala iar acum sunt obligat de instanta sa raspund in ... (vezi toată discuția)