avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Plangere impotriva unui service auto
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Plangere impotriva unui service auto

Buna ziua!
Detin o masina la care mi s-a stricat motorul. Mi-a fost inlocuit intr-un service auto cu altul sh, la care am primit o garantie de 1 an, cu conditia ca, orice se intampla cu masina, sa ma duc la ei si sa fac schimburile de ulei la ei. Imediat dupa schimbarea motorului au inceput, pe rand, sa se strice cam tot ce se putea strica. Am reparat masina numai la ei cu piese noi, mi-au facut 4 schimburi de ulei si am cheltuit aproximativ 5000 euro in conditiile in care masina valoreaza 3000 euro. Mi-au manacat sufletul! Problema este ca masina nici acum nu functioneaza, iar patronul spune ca nu e vina lui ca el a schimbat tot si nu are nicio vina ca masina nu functioneaza. Serviceul auto beneficiaza de camere de luat vedere, deci se poate verifica ca ei mi-au schimbat tot. Au fost situatii cand, la plecarea din service am constatat lipsa unor componente de exterior ce nu aveau nicio legatura cu problema pentru care ma duceam, lipsa oglinda, ulei, diverse componente de protectie pe care tot eu le-am platit sa mi le puna la loc. Pot depune plangere la protectia consumatorului si plangere penala? Pot cere despagubire pentru ce mi-au facut (piese si manopera). Ce seansa am in instanta ? Ca si documente am decat garantia de la motor si o singura factura ce nu acopera decat una dintre reparatii si doar la piesa schimbata, nu si manopera in valoare de 500 euro. In rest ei nu elibereaza chitanta si factura doar daca la pretul final se mai adauga 25%.
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 17 Decembrie 2017
Andreea Drugea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iuliannp , utilizator 14:45, 25 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca detineti document intrare vehicul in service ,in care sa fie consemnata deficienta care urmeaza sa fie remediata,aveti dreptul sa va adresati autoritatii pentru protectia consumatorului
Buna ziua !

Dar in cazul in care am intrat in service cu o problema la motor, iar ei după ce mi-au efectuat lucrări de 1000 euro nu mi-au rezolvat problema si masina are aceleasi simptome , ce pot sa fac ? Nu am niciun document la mana inca de la ei, dar au camere video.

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Service auto mi-a distrus masina ursulakee ursulakee Buna ziua, As dori sa stiu daca ma puteti ajuta intr-o problema. Inainte de Craciun am lasat masina, un Audi A6 la un service auto in Bucuresti ... (vezi toată discuția)
Probleme service auto. buna ziua , am dus masina la o constatare ... Brodox Brodox Probleme service auto. Buna ziua , am dus masina la o constatare intr-un service autorizat( pricina a fost un zgomot provenind din zona motorului si un sunet ... (vezi toată discuția)
Servis auto imi da contract fals pe manopera. anonim456 anonim456 Buna ziua, sunt intre situatie foarte disperata si imi vine sa inebunesc cum am fost jefuit de un servis auto din bucuresti. Problema e putin cam ... (vezi toată discuția)