avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere, dovada
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere, dovada

Dacă maine voi fi declarat “admis” la examenul practic in vederea obținerii permisulu de conducere, pot cere tot maine o dovada ? Adică sa pot conduce din prima zi. Din câte am inteles nu mai exista acea “dovada” si ca trebuie sa aștept sa imi vina direct permisul, dar nu sunt sigur, de aceea intreb. Mulțumesc!
Fiti sigur si sa nu va doriti "acea dovada", asta se da cind vi se retine permisul si vi-l suspenda. Drumuri bune !
Cati ani aveti, 19?
De ce nu ati conduce si cu o zi inainte de a sustine proba practica, doar ati promovat proba teoretica si ati urmat cursurile unei scoli de soferi!
Graba asta nu este de bun augur, nici nu ati promovat examenul si deja doriti sa intrati "in forta" pe drumurile patriei.
Este de inteles dorinta dar aveti grija ca este iarna, zapada, polei. Nu stiu cat ati condus in timpul scolii in aceste conditii de drum care pun la incercare si conducatorii auto experimentati. Permisul de conducere inseamna responsabilitate, in primul rand fata de ceilalti participanti la trafic, pietoni, conducatori auto, pasageri, etc. si in al 2 lea rand fata de dvs..
Asadar, mai aveti rabdare pana intrati in posesia permisului pentru a evita inceperea carierei de sofer cu o contraventie. Toate la timpul lor!
Mulțumesc pentru răspunsuri, dar întrebarea mea a fost alta... am vrut doar sa stiu dacă mai exista acea dovada pe care o poți lua in ziua in care sunteți declarat admis! Acum 2 ani așa era, de asta intreb. Dacă doriți sa îmi răspundeți la întrebare, va mulțumesc! Dacă nu, rămâne o simpla curiozitate. Mulțumesc anticipat!
Nu a existat nicio dovada de acest fel.
Pentru a conduce pe drumurile publice trebuie sa detii permis de conducere sau dovada inlocuitoare a permisului cu drept de circulatie.
Daca a exista vreodata o dovada eliberata dupa promovarea examenului acea dovada nu dadea drept de circulatie, ar fi fost doar o adeverinta de promovare a examenului.
Ba da. După promovarea examenului practic se elibera o dovadă înlocuitoare cu drept de circulație până se elibera permisul de conducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis conducere Enache Ana Enache Ana Buna seara am o prietena care nu a terminat 10 clase si doreste sa se inscrie la școală de șoferi am răscolit internetul dar tot nu sa lămurit ne puteti ... (vezi toată discuția)
Scoala soferi rdinamix rdinamix Salut! Am o intrebare si anume daca am inceput scoala de soferi cat c am promovat examinarea teoretica si urmeaza cea practica dar intretimp mi s-a suspendat ... (vezi toată discuția)
Permis conducere mopede Mopedist Mopedist Conform Ordinului Ministerului Afacerilor Interne nr. 82/2013 pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului administratiei si internelor nr. 268/2010 ... (vezi toată discuția)