avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PREMA DE SARBATORI
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PREMA DE SARBATORI

Buna seara,
Lucrez ca agent de securitate si doresc sa stiu daca este legal ca la finele acestui an toti angajatii pot primi prema in conditiile in care in luna februarie a acestui an 36 dintre noi agentii de securitate (70 in total) am stat acasa cu 10 zile platite,aceste zile fiind orele suplimentare care le-am acumulat plus zile din concediul de odihna, si 10 zile fara plata.La momentul respectiv ni s-a comunicat ca nu sunt bani sa fim platiti integral.La inceputul acestei luni am fost anuntati ca se doreste sa ni se atribuie un fel de solda de 5% din salariu pe o perioada de 6 luni incepand cu luna aceasta ,motivul fiind situatia din luna februarie.Ulterior s-a revenit si se preconizeaza sa se acorde o prema de 300 lei pentru fiecare agent de securitate ,inclusiv cei care in februarie au lucrat si au primit salariul integral si nu au avut de suferit ca noi cei 36.Acum s-a mentionat ca sunt bani.De unde....?!Este legal?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:54, 21 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intrebarea se referea la prevederea exacta si nu de unde....
Pai in ccm pot fi prevazute prime! Sau poate nu inteleg eu la ce va referiti. In legislatie nu cred ca exista prevazut.
La Clauza exacta din c.c.m. .. adica la cum este stipulata.
Clauza din ccm spune asa:
art. x. In afara de ajutoarele legale, salariatii vor beneficia de:
1. pentru nasterea copilului ....
2. salariatii care se pensioneaza ....
3. ajutor de inmormantare ....
4. prima acordata salariatelor cu ocazia zilei de 8 martie in cuantum de .... lei net
5. prima de ... lei net ptr fiecare copil minor cu ocazia zilei de 1 iunie
6. prima de Paste in cuantum de ... lei net
7. prima de Craciun in cuantum de ... lei net
Acestea sunt prime prevazute in ccm dar mai sunt si prime pe care le primesc salariatii pentru activitatea desfasurata in baza unui referat, a facut "nu stiu ce" pentru firma, de ex. a promovat firma pe diferite cai media, etc.
Eu astept postarea de la cel care a initiat acest topic @dejescuadina.

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata. Florentinian Florentinian Sunt angajat in cadrul unei companii de stat de 5 ani In CCM avem prevazute prime cu ocazia zilei de 01 decembrie si Craciun. In perioada 26.11-25.12 a ... (vezi toată discuția)
Prima de paste in 2010 daniela badiceanu daniela badiceanu sunt functionar la o primarie si as doru sa stiu daca stie cineva o portita legala pentru a lua prima de paste, prevazuta in codul fiscal? Va multumesc.:-/ (vezi toată discuția)
Plati compensatorii si pfa mjjj mjjj Am fost disponibilizat de la posta. In situatia in care imi deschid un PFA si inchei un contract cu o Primarie mai beneficiez de somaj, venit lunar de ... (vezi toată discuția)