Am un băiat de 24 de ani căruia îi plătesc pensie alimentara.Este student,dar de doi ani s-a căsătorit și are un copil.Legea mă mai obligă să-i plătesc pensie?
Asa o fi. Mie imi pare imoral, de exemplu, sa ai un copil mic si sa te intretina mama si tata. Asa cred eu, personal.
Legea spune ca, daca esti casatorit (aka ai o familie noua), intai te gospodaresti si intretii in familia ta. Deci tu datorezi intretinere copilului si sotiei, sotia copilului si tie inainte ca altii din exterior sa fie implicati.
Moral-legal vorbind, lucrurile stau foarte complicat. Implicarea persoanelor din afara micii familii in viata lor sociala, financiara etc. nu e chiar benefica si poate duce la frustrari si dezechilibre majore.
Tot moral, un adult de 24 de ani, student, ar fi indicat sa munceasca. Nu pentru tatal sau, ci pentru el, sa adune experienta, ca nimeni nu are un job bun fara experienta la final de scoala. Joburile din timpul studentiei sunt studiate de catre cei care cauta sa angajeze entry-level, arata determinare, independenta, arata initiativa... E o realitate de viata.
As taia cordonul ombilical nu din imoralitate, ci din dorinta de a-i da un impuls sa intre in viata, sa fie independent, sa stea pe picioarele lui... tocmai ca vor sa-i vada bine unii parinti decid sa taie legaturile financiare cu copilul ajuns adult.
Asa vad eu, moral, lucrurile. Asa spune legea ca e prioritar. Poate m-am format eu pe linia scopului legii, nu stiu.
Domnule, legea impune pârintilor intretinerea copiilor pe timpul scolaritâtii acestora.
Deci, aveti obligatia de a întretine copilul dvs pe durata scolaritâtii acestuia.
Obligatia se limiteazâ din punct de vedere material strict la copilul dvs, nu aveti nici o datorie vis-a-vis de sotia copilului dvs.
Cum, în afara topicului, se vorbeste si despre moralâ, propun o analizâ: 18 ani pt bac + 5 ani de facultate = 23 de ani.
În mâsura în care a stiut sâ se câsâtoreascâ si sâ facâ si copiii fârâ sâ se gândeascâ la responsabilitâtile familiale o concluzie se impune:
ori nu gândeste deci inutilâ este facultatea acolo unde nu are facultâtile necesare, ori se instruieste ca sâ devinâ student de profesie!
Ce este moral în iresponsabilitatea adultilor, chiar studenti, ce este moral în faptul câ a întemeiat o familie fârâ sâ aibâ capacitatea de a o întretine?
În triunghiul bunic-tatâ-copil(nepot), curioasâ aceastâ moralâ care se limiteazâ la relatia bunic-tatâ si oculteazâ relatia tatâ-copil(nepot)!!!
Un lucru este sigur, speranta face sâ trâiesti, deci dixit "inteligentasatului", sâ sperâm câ un student iresponsabil va regâsi sensul responsabilitâtilor când pârintele lui va fi la articolul mortii.
cris0811
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca esti suficient de matur sa te insori si sa faci un copil, eu cred ca esti si suficient de matur sa ai grija familiei tale! Asa ca sa lasam discutiile despre moralitate ca nu-si au sensul. Strict discutand pe lege, dvs aveti obligatia intretinerii lui pana la 26 de ani (daca este student si in nevoie). Concret trebuie sa vedeti daca munceste, daca sotia munceste, ca banuiesc ca nu se intretin doar din pensia dvs. Puteti incerca o actiune, daca vreti sa sistati pensia...
Un complement de informatie privitor la acest topic.
Trebuie sâ stiti câ aveti dreptul sâ vâ informati asupra realitâtii si asiduitâtii de studiu al beneficiarul pensiei alimentare, organismul formator are obligatia de a vâ râspunde.
Deasemenea, trebuie sâ stiti câ aveti dreptul sâ cereti sâ fiti informat de câtre beneficiarul pensiei alimentare de studiile pe care le întreprinde.
În cazul în care acesta nu râspunde la cererea de informatii scrisâ a dvs, aveti posibilitatea de a-l obliga s-o facâ în instantâ.
av.ciobanunicoleta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Depinde ce scrie in sentinta prin care ati fost obligat la plata pensiei de intreținere. Dacă scrie, doar până la 18 ani, atunci nu se mai justifică legal. Dacă scrie până la 18, sau până la terminarea studiilor, atunci trebuie sa ii plătiți până la 25 de ani cu prelungire până la 26 daca nu a terminat studiile la o facultate de stat sau acreditata pentru cursuri la zi.
Studenti
Floare221
As dori, daca se poate, sa aflu un raspuns specializat in legatura cu o problema de familie:
Daca o familie (destul de instarita) are un singur copil, de 22 ... (vezi toată discuția)
Protectia copilului
nanne
buna ziua ...as dori sa stiu daca la virsta de 18 ani o fata isi poate asuma singura responsabilitatea de as creste propriul copil fara a o implica legal pe ... (vezi toată discuția)