avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Litigii comerciale sau practica anticoncurentiala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Litigii comerciale sau practica anticoncurentiala

Buna ziua. Voi expune abstract o situatie cel putin exotica in Romania si as dori un punct de vedere competent precum si cadrul legislativ in care se incadreaza litigiul.
Detin compania X SRL, inregistrata in Romania, aflata in parteneriat de reprezentare si prestare servicii de promovare ale produselor companiei Y. Compania Y activeaza pe piata IMM-urilor si si-a externalizat practic forta de vanzari prin intermediul companiei mele X. Problemele sunt urmatoarele: compania Y prezinta un draft de contract, este semnat iar ulterior acesta este intors in departamentele abilitate legale proprii pentru aprobare. Procesul dureaza... 5 ani, perioada in care compania Y refuza sistematic prezentarea contractului dar invoca si santajeaza compania X ca in caz de nesupunere, contractul se desface. Bineinteles, compania X are linii de credit, angajati, obligatii fiscale, etc, si nu isi permite sa rupa acest parteneriat, dar denunta periodic abaterile evidente. De asemeni, compania Y intarzie plata comisioanelor, reglementate contractual cu compania X, invocand erori tehnice, uneori chiar si timp de ... 1 an. Compania Y declara scriptic ca sunt erori locale si isi asuma raspunderea, dar acestea recidiveaza la scurte perioade, uneori chiar in aceeasi luna. Compania Y de asemeni, aplica un tratament diferentiat clientilor proveniti via companiei X, astfel incat pretinde garantii clientilor X, astfel incat sa discrediteze imaginea companiei X. Compania Y in cele din urma retrage instrumentele de lucru care erau practic sistemul nervos al companiei X si denunta din nou o eroare tehnica in tot acest proces.
Compania Y se numeste Vodafone Romania, are un stufos istoric anticoncurential, iar pe portal just este evidenta hartuirea clientilor, avand de 5 ori mai multe cazuri de judecata deschise fata de orice alt operator national.
As dori o parere competenta in astfel de litigii comerciale sau practici anti concurentiale.
Va multumesc,
Sarbatori fericite!
Cel mai recent răspuns: RagnaroK , utilizator 09:26, 21 Decembrie 2017
Am deocamdata cadrul legii 21/1996 si legile comerciale care arbitreaza intelegerile intre profesionisti (aici m-ar ajuta o indrumare cu lege/articol in care sa se incadreze abaterile de mai sus). Pe majoritatea forumurilor, site-urilor, toata lumea se plange de acest gen de "multinationale" care le seaca de bani si nervi, iar cand se iveste posibilitatea, nimeni nu raspunde... specific romanesc. Traiasca Romania! In rusine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in pretentii comerciale nicole28C nicole28C intre firma x si y exista un contract de vanzare cumparare utilaje.Acestea au fost livrate cu o intarziere de 25 zile si au fost monatate cu o intarziere de ... (vezi toată discuția)
Ziua europeana a concurentei si competitivitatii in romania – ed. iv dumitru2000 dumitru2000 Am gasit pe net urmatorul anunt intersant: "ZIUA EUROPEANA a CONCURENTEI si COMPETITIVITATII in Romania – ed. IV Palatul Parlamentului, 6 Noiembrie ... (vezi toată discuția)
Contract colaborare tiberiubernath tiberiubernath Cum arata un contract de colaborare intre 2firme cu acelasi obiect de activitate? (vezi toată discuția)