avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... complici la furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

complici la furt calificat

2 prieteni sunt complici la furt calificat,au fost arestati pt 29 zile,recursul a fost respins.....si-au angajat avocat. practic ei au fost decat cu transportul obiectului furat,nu au participat la furt,prejudiciul a fost recuperat,dar din cate am inteles l-au bagat ca rebut pt ca a fost taiat,ceva de genu
Problema mai grava e ca cei care au furat,in afara de unul care e si el arestat,au fugit.ei acum au sanse sa iasa,sau macar ce ma puteti sfatui,pt ca avocatul da sperante,altii zic altceva. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Mihai Gaita , Avocat 10:42, 15 Octombrie 2009
si mai e o chestie ca avocatul spune ca dupa primul recurs nu mai putem face altul in astea 29 de zile,decat dupa.asa este?ei nu mai au antecedente penale,sunt la prima abatere.
cei 2 prieteni sunt si frati,cam la ce suma s-ar estima cautiunea pt ei?
aaaaaaaa si in legatura cu paznicul: la intrebarea daca a avut legatura cu furtul a mintit.va rog a-mi raspunde.multumesc
Chiar daca nu au antecedente penale,exista probe impotriva acestora care au determinat autoritatile sa dispuna retinerea pentru 29 de zile.
Nu are relevanta cu infractiunea ca faptuitorii sunt frati,mai mult instanta poate aprecia ca si circumstanta in defavoarea acestora acest amanunt.
Daca puteti proba aspectul ca paznicul a minitit in legatura cu furtul ,desfsaurati toate activitatile pe care le considerati necesare pentru administrarea de probe in favoarea celor 2 .
Valoarea cautiunii este dispusa de catre instanta,in raport de prejudiciul cauzat
Corect v-a spus avocatul ca nu se mai poate face recurs decat dupa 29 de zile. Mai bine spus, se va face recurs daca, dupa 29 de zile, instanta va prelungi masura arestarii preventive.

Pana atunci, insa, se poate face cerere de eliberare provizorie sub control judiciar, chiar daca sansele sunt foarte mici, nu va costa nimic.

Cautiunea o va stabili instanta, intr-o prima faza, daca admite in principiu cererea de eliberare pe cautiune. Ceea ce nu inseamna ca dupa consemnarea cautiunii va admite cererea si pe fond.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt calificat acesia acesia buna ziua..am j eu un prieten care cazieru lui este curat nu mai are antecedente,a furat de la un peco 210 litri d motorina,la prins marfa sa recuperat patronu ... (vezi toată discuția)
Cost cautiune anamarial anamarial Buna ziua. Ma intereseaza cam cat ar costa o cautiune pentru o persoana aflata in arest preventiv, acuzata de furt calificat si cu antecedente penale tot ... (vezi toată discuția)
Traficant de canabis alexandraaaaaaa alexandraaaaaaa Buna ziua! Am o problema cu un prieten care facea trafic de canabis si as vrea sa va intreb ce sanse ar avea sa iasa cu suspendare?....El a fost prins cu 160 ... (vezi toată discuția)