avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Montare apometre cu citire de la distanță. Am voie ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Montare apometre cu citire de la distanță. Am voie să modific instalația de apă astfel încât să achiziționez un singur apometru?

Buna ziua!
Va rog, sa ma lamuriti in privinta unei chestiuni ...
Noua asociatie de proprietari, doreste sa moneteze prin intermediul unei firme autorizate, contoare noi de apa in toate apartamentele. Dupa spusele celor din administratie, ar vrea sa reduca/ stopeze pierderile de apa. Insa, costurile pt aceasta interventie sunt destul de mari si unii locatari ar fi de acord, altii nu... insa, cumva ar face un compromis sa puna (adica daca sare unul in balta, sa sara toata lumea).
Intrebarea mea este: ce art de lege, ma poate obliga sa montez apometru in fiecare baie si bucatarie... cand (zic eu) as monta doar unul singur la bucatarie si sa trag conducta sa intregistreze si pt consumul din baie?
Mentionez ca deja este un vecin, care are un singur apometru in casa, si intregistreaza consumul de apa de peste tot (baie + bucatarie).
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 21 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 14:14, 27 Decembrie 2017
Nu ați vrea sa viile spun aici. Marea majoritate le știți. Magneti, demontare și montare in sens învens al sensului de curgere. Demontare fizica. Bineînțeles ca aceste lucruri se fac decât de persoane cu o pregătire in domeniu.

Abracadabra [ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 24 Decembrie 2017
ceau, utilizator
ynocentta a scris:

@cyan

nu va lasati de maniera dv de raspuns

E spiritul sarbatorilor, :)

Sarbatori Fericite!
Ideea de a folosi un singur apometru in toata casa este excelenta, insa trebuie sa stiti ca vor fi destule cheltuieli si poate si un anumit disconfort de a trage o teava din locul in care montati apometrul general sa-i zic asa si celelalte bai (locuri de consum).
Avand in vedere ca apa este rece si in casa cald, daca conducta nu este bine izolata, se va produce condens. Asadar, atentie, izolati f. bine acea conducta (inclusiv la trecerea prin pereti), eventual, acea conducta sa fie zidita.
Toate bune, insa trebuie avut grija ca imbinarile acelei conducte sa fie foarte bine executate, pentru ca exista pericolul unor inundatii ceea ce implica un control periodic al conductei respective - si inca un sfat: la plecarea din casa pentru o perioada mai mare de timp (concedii, etc), este bine sa inchhideti robinetul general de dinaintea apometrului, astfel ati izolat toata casa de pericolul producerii unor inundatii de la propria instalatie.
Cu privire la metode de fraudare - zau, discutam ca sa ne aflam in treaba.
Din cate stiu:
- apometrele cu citire radio sunt apometre care provin dintr-o noua generatie de apometre (o sa gasim carcotasi care o sa ma contrazica):
- apometrele se sigileaza in instalatie cu sigiliu unic; cine rupe sigiliul, pierde garantia apometrului si prin regulamentul intern al asociatiei poate sa i se repartizeze toate diferentele constatate;
-daca se rupe sigiliul in vederea montarii in sens invers, modulul electronic sesizeaza acest lucru si "raporteaza" evenimentul la prima citire:
- din cate am inteles, nu mai tzine figura cu magnetii (mi s-a promis o demonstratie in acest sens, deocamdata nerealizata...);
- cine doreste, ii pot face un mic raport privind diferentele inregistrate, inainte de folosirea apometrelor cu citire radio si dupa;
Cu stima, Adam Grecu
As mai adauga cateva informatii:
- modificarile pe care doriti sa le faceti, trebuie aduse la cunostinta as. prop., eventual sa aveti acceptul acestora (sris, de o parte si de alta);
- as. prop. poate sa va impuna blindarea celorlalte "guri" de alimentare - din baile la care renuntati sa puneti apometre; la noi, blindarea e face de catre un instalator, cu dop special, prevazut cu o gaura in vederea sigilarii acestuia;
- parca s-a mai mentionat: daca in toata asociatia se monteaza apometre cu citite radio, acestea sa fie de acelasi tip, de la aceeasi firma, de aceeasi clasa de precizie;

Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 27 Decembrie 2017
Adam Grecu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apometre Delia Stoica Delia Stoica Cadrul legal , privind montarea de apometre. Menționez că mi-am montat in apartament apometru cu citire radio, având singur in bloc acest timp nou de ... (vezi toată discuția)
Apometre citire unde radio elenazan elenazan Cat de eficiente sunt apometrele cu citire prin unde radio fata de cele normale, mai exista pierderi de apa in blocurile care au montate astfel de apometre ? (vezi toată discuția)
Cum oblig locatarii blocului sa isi scoata apometrele pe scara? AdiMH AdiMH Ies diferente foarte mari la consumul pe scara cu ce declara locatarii, sunt acuzata ca am consum prea mic si ca fur apa. eu sunt de acord sa scot apometrele ... (vezi toată discuția)