avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Mod solutionare refuz garantie piesa
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Mod solutionare refuz garantie piesa

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu o solutie la urmatoarea problema: am cumparat o piesa auto noua de la un magazin, cu certificat de garantie(asigurata in conditiile montajului in service autorizat). Imediat dupa montaj(dupa 2 zile)s-a constatat de catre service ca piesa este defecta(cu nota de constatare). Ce pot face daca magazinul refuza stornarea facturii(achizitia a fost facuta de persoana juridica)? Pot solicita plata manoperei de montaj? Mentionez ca magazinul a spus ca va incerca sa solutioneze problema in termen de 15 zile, iar eu am achizitionat alta piesa(tot de la ei) pe care am montat-o pe masina.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:30, 24 Decembrie 2017
Daca nu solutionati amiabil,sesizati oficial autoritatea prentru protectia consumatorului
Legal,in baza documentului emis de catre service autorizat care atesta viciul de fabricatie al piesei noi achizitionate,detine obligatia sa inlocuiasca piesa sau sa restituie c/v
Achizitia este facuta de o persoana juridica. Intra in competenta ANPC?
Daca este vorba despre persoana juridica care nu poate solutiona amiabil,atunci singura varianta ramane actiunea in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Produs defect în garanție - cine plătește costurile montarii produsului? ionutvd ionutvd Bună ziua, Lucrez la un magazin online de piese auto și avem următoarea speta: Un client a cumpărat un produs în valoare de 400 lei, iar montajul ... (vezi toată discuția)
Probleme garantie piese auto valentinm1972 valentinm1972 buna seara,in urma cu aproximativ un an de zile am cumparat o caseta de directie pentru autoturismul propriu,caseta a fost montata in service autorizat cu ... (vezi toată discuția)
Returnare piesa auto bogdan445 bogdan445 Buna Ziua, Caz concret, in urma cu cateva zile am comandat on-line o piesa auto de la un magazin din romania. Am montat piesa totul ok pt cateva zile dupa ... (vezi toată discuția)