avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestație suspendare permis 60 zile. Am șanse să ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestație suspendare permis 60 zile. Am șanse să rămân doar cu amenda?

Buna ziua. Daca mi-a fost suspendat permisul pe 60 zile si fac contestatie in termen de 15 zile si termenul pana la proces este mai mare de 60 zile, acea perioada nu se prescrie cumva ? Ca in momentul sentintei nefavorabile sa raman doar cu amenda ?
Ultima modificare: Joi, 28 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Greg30 , utilizator 10:10, 3 Septembrie 2018
Abia asteptam sa aflam si noi metodele alea, mai vechi. Sa nu fie din cele pentru care se trag sforile acum prin parlament, stiti la ce ma refer ...
Greg30 a scris:

Nu am facut contract de asistenta dar a reusit sa ii mai faca si la altii. Ideea e ca nici eu nu am crezut ce mi-a zis pana nu am vorbit cu un fost client de-al lui. Poate exista alte metode, altele mai vechi...nu stiu nu ma pricep. Amenda ramane valabila dar permisul nu se mai da inapoi indiferent de situatie. Prin ce mijloace nu stiu, nu l-am intrebat dar in momentul in care reusesc aceasta, o sa va comunic de indata.

E imposibil ceea ce vă spune. Am întâlnit și eu persoane care susțineau că dacă se contestă procesul-verbal atunci la terminarea procesului nu va mai trebui predat permisul la poliție, chestiune cât se poate de falsă. Toate efectele procesului-verbal sunt suspendate pe perioada cât se judecă contestația. Dacă pierdeți procesul atunci efectele sale se vor produce.
În plus, aveți mare grijă, că după ce s-a pronunțat hotărârea definitivă trebuie să vă predați permisul în 15 zile de la pronunțarea hotărârii , și nu de la data comunicării hotărârii, în caz contrar vi se vor mai adăuga 30 de zile.
Andreea Simon a scris:
E imposibil ceea ce vă spune. Am întâlnit și eu persoane care susțineau că dacă se contestă procesul-verbal atunci la terminarea procesului nu va mai trebui predat permisul la poliție, chestiune cât se poate de falsă. Toate efectele procesului-verbal sunt suspendate pe perioada cât se judecă contestația. Dacă pierdeți procesul atunci efectele sale se vor produce.
În plus, aveți mare grijă, că după ce s-a pronunțat hotărârea definitivă trebuie să vă predați permisul în 15 zile de la pronunțarea hotărârii , și nu de la data comunicării hotărârii, în caz contrar vi se vor mai adăuga 30 de zile.

Ceea ce afirmati e legal si cat se poate de adevarat, insa in practica se pot schimba datele problemei (din necunoasterea legei si/sau lipsa comunicarii dintre institutii).
Spre exemplu in multe judete din tara daca ai facut contestatie in termenul de 15 zile, ai certificat de grefa dar nu ai fost la politie sa opereze in baza de date, te alegi cu dosar penal daca esti depistat la volan, contrar celor afirmate de dvs, adica chiar daca ai actiune in instanta deschisa, politia spune ca tu ai dreptul de a conduce autovehicule suspendat. Deci cu alte cuvinte suspendarea curge...se duc 30 de zile se duc 60, trece suspendarea din evindenta electronica a politiei, eu mai departe renunt la proces, ce se intampla in acest caz ? Mai fac sa zicem inca 60 de zile de suspendare ? Repet daca politia ma depisteaza la volan in asa zisa perioada de suspendare imi face dosar penal...ori am drept de conducere ori nu mai am ? Ori am 60 de zile de suspendare ori 120 daca pierd procesul ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Decembrie 2017
Mihnea Dorian, utilizator
În opinia mea, din moment ce ați contestat procesul verbal efectele lui sunt suspendate, chiar dacă Dvs nu vă ridicați permisul. astfel aveți dreptul de a conduce. Pentru a înlătura orice dubii, ideal este să vă ridicați permisul depunând certificat de grefă, prin care faceți dovada procesului pe rol. Rămâne la latitudinea Dvs dacă vă ridicați sau nu permisul, este dreptul Dvs, dar nu văd rațiunea pentru care să-l lăsați acolo. Termenul de 60 de zile oricum nu curge, îl lăsați degeaba la poliție. Dacă pierdeți contestația oricum va trebui să vă predați din nou permisul pentru 60 de zile.
Cu privire la faptul că în unele județe s-ar deschide dosar penal, cred că el oricum este clasat până la urmă, dacă faceți dovada faptului că ați formulat contestație.
Cu privire la renunțarea la judecată - dacă renunțați atunci procesul-verbal nu este anulat, astfel în opinia mea va trebui să vă predați permisul, chiar dacă l-ați lăsat acolo 60 de zile în termenul când el nu își producea efectele. Așa cum am mai spus, ridicarea permisului rămâne strict la latitudinea Dvs.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@mihnea dorian, daca dvs depuneti plingere, luati certificat de grefa si conduceti fara a va fi ridicat permisul atunci este normal sa va fie intocmit dosar penal ptr conducere cu dreptul de conducere suspendat.
Certificatul de grefa dovedeste numai faptul ca exista un proces pe rol, nu este un document care va acord drept de conducere pe drumurile publice.
Singurele doc cu care se poate circula in RO sunt permisul de conducere, dovada cu drept de conducere si permisul international.
Ultima modificare: Duminică, 31 Decembrie 2017
cyan, moderator

Alte discuții în legătură

Contestare proces verbal fara recuperarea permisului de conducere eugen_2 eugen_2 Am facut contestatie impotriva procesului verbal prin care am fost amendat si mi s-a suspendat permisul 30 zile. Astazi este a 15-a zi, ultima zi de ... (vezi toată discuția)
Calcul zile suspendare permis de conducere Gabighi Gabighi Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza nr de zile de suspendare a permisului de conducere in urmatoarea situatie: Mi-a fost suspendat permisul de ... (vezi toată discuția)
Se poate circula cu certificatul de grefa ? pinnutz_789 pinnutz_789 Buna ziua ! Mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile pentru viteza. Am avut dovada de circulatie 15 zile, iar in timpul acesteia am facut ... (vezi toată discuția)