Andreea Simon a scris:
E imposibil ceea ce vă spune. Am întâlnit și eu persoane care susțineau că dacă se contestă procesul-verbal atunci la terminarea procesului nu va mai trebui predat permisul la poliție, chestiune cât se poate de falsă. Toate efectele procesului-verbal sunt suspendate pe perioada cât se judecă contestația. Dacă pierdeți procesul atunci efectele sale se vor produce.
În plus, aveți mare grijă, că după ce s-a pronunțat hotărârea definitivă trebuie să vă predați permisul în 15 zile de la pronunțarea hotărârii , și nu de la data comunicării hotărârii, în caz contrar vi se vor mai adăuga 30 de zile.
Ceea ce afirmati e legal si cat se poate de adevarat, insa in practica se pot schimba datele problemei (din necunoasterea legei si/sau lipsa comunicarii dintre institutii).
Spre exemplu in multe judete din tara daca ai facut contestatie in termenul de 15 zile, ai certificat de grefa dar nu ai fost la politie sa opereze in baza de date, te alegi cu dosar penal daca esti depistat la volan, contrar celor afirmate de dvs, adica chiar daca ai actiune in instanta deschisa, politia spune ca tu ai dreptul de a conduce autovehicule suspendat. Deci cu alte cuvinte suspendarea curge...se duc 30 de zile se duc 60, trece suspendarea din evindenta electronica a politiei, eu mai departe renunt la proces, ce se intampla in acest caz ? Mai fac sa zicem inca 60 de zile de suspendare ? Repet daca politia ma depisteaza la volan in asa zisa perioada de suspendare imi face dosar penal...ori am drept de conducere ori nu mai am ? Ori am 60 de zile de suspendare ori 120 daca pierd procesul ?